Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Daniela Buruiana, acelasi caracter de exceptie

Aprozarista Daniela Buruiana-Aprodu revine pe marile ecrane ale Scormonitoru' cu o noua isprava de toata jena. Aceasta Buruiana detine un tupeu nemarginit, cu care cred ca ati facut cunostinta de tispe ori. Cind a fost vorba sa explice de ce a incasat de pomana banii de cazare, desi nu a stat la hotel in Bucuresti, Buruiana i-a flituit pe jurnalisti ca la usa cortului. "Da' ce va f**e grija pe voi?" era raspunsul preferat al Danielei Buruiana atunci cind i se adresau intrebari pe cit de pertinente, pe-atit de incomode.
Zilele trecute, a iesit la iveala o mirlanie pusa la cale de fostii parlamentari, pe ultima suta de metri de mandat. Astfel, dupa cum cred ca deja stiti, demnitarii care nu au mai fost alesi in noul Legislativ au dreptul la un fel de ajutor de somaj, in cuantum de 50 de milioane de lei vechi, timp de trei luni de zile. Singura conditie pe care acestia trebuie sa o indeplineasca pentru a incasa aceasta suma este sa nu aiba alt venit. Astfel, daca un fost parlamentar depune o cerere la Camera Deputatilor sau la Senat in care afirma pe propria raspundere ca nu are nici un venit, va primi banii negresit. E, cine credeti ca s-a inghesuit sa-si lase sacosa la coada pentru a primi ajutorul de boschetar, caci parlamentar nu-i pot zice? Daniela Buruiana, evident! Asta in ciuda faptul ca din declaratia ei de avere reiese ca are o situatia materiala mai mult decit multumitoare. Dar sa vedem mai intii cum a explicat Daniela Buruiana ca a apelat la ajutorul de somaj parlamentar, pentru a nu muri probabil de foame, dupa care vom comenta: "Ce atita agitatie ca se da o suma de tot rahatul? Nu am facut decit sa respectam legea care spune ca, daca nu ai alte surse de venit, poti solicita indemnizatia pe trei luni. Nu stiu legea cum se cheama".
Vedeti ce supradoza de tupeu si-a injectat Buruiana? Cica ea nu a facut altceva decit sa respecte legea. Corect, absolut corect! Numai ca aceasta lege, la care face trimitere Daniela Buruiana, a fost votata si de Daniela Buruiana. De ea si de alti rataciti prin Parlamentul Romaniei, care dupa ce au frecat-o la rece timp de patru ani, acum mai vor si bani de la stat, pentru ca nu au chef sa-si caute si ei un loc de munca. Asadar, din punct de vedere legal, nu ai ce sa-i faci aprozaristei. Este dreptul ei sa solicite ajutor de somaj de parlamentar: 150 de milioane de lei in trei luni. Dpdv. moral, insa, Buruiana este "de tot rahatul", asa cum a fost, de altfel, inca din ziua in care a intrat in politica si a refuzat sa mai si iasa. Asta pina la scrutinul din 30 noiembrie cind, din fericire, electoratul i-a articulat un elegant sut in cur!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii