Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Daniel Martian a cistigat prima editie a Cupei "Rocada Mica"

In week end-ul trecut, la Scoala generala "Mihai Eminescu", s-a derula prima editie a Cupei "Rocada Mica", la sah, pentru copii si juniori, competitie organizata de Asociatia Sportiva "Luceafarul" in colaborare cu Directia pentru Sport a judetului Braila.
La turneu au participat 24 de elevi, reprezentind scolile generale "I. L. Caragiale", "Mihai Eminescu" si cluburile Orizont 64, CSO Ianca si Palatul Copiilor.
Dupa disputarea celor 7 runde, sistem elvetian, locul intii a fost ocupat de catre Daniel Martian de la Orizont 64, sportiv pregatit de candidat maestru Ionel Balcan, urmat de Ioan Bargaoanu de la CSO Ianca, Robert Pricope de la Palatul Copiilor si Ciprian Tiganoiu (Orizont 64).
Primii doi clasati au obtinut acelasi numar de puncte, sase, departajarea fiind facuta in urma partidei directe, in care s-a impus Daniel Martian. Acelasi criteriu a stat si la baza departajarii intre locurile trei si patru, cei doi concurenti acumulind la final cite cinci puncte.
Toti participantii au primit din partea Directiei pentru Sport a judetului, premii constind diplome, rechizite scolare si dulciuri.
Festivitatea de premiere a fost oficiata de catre reprezentanta DSJ, Paunita Iuga, iar arbitrajul competitiei a fost asigurat de Ionel Balcan si Iulian Preda.
"Initiativa DSJ de a organiza turnee pentru copii si juniori in scolile brailene este de bun augur pentru sahul juvenil deoarece ne ofera posibilitatea de a depista copii talentati care vor avea astfel posibilitatea de a studia si a juca sah intr-un cadru organizat", a declarat la finalul turneului arbitrul Ionel Balcan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii