Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Danemarca a cistigat "Cupa 1 Decembrie" la handbal

In week end-ul trecut, sala Polivalenta a gazduit Cupa "1 Decembrie" la handbal feminin, competitie rezervata echipelor nationale de tineret.
Din punct de vedere al antrenorilor, competitia si-a atins scopul, dar probabil ca echipele au fost obosite deoarece in urma cu foarte putin timp au participat la un turneu in Polonia, pentru ca meciurile nu s-au ridicat la nivelul calitativ asteptat, tinind cont de palmaresul formatiilor participante.
Probabil ca acesta a fost unul dintre motivele pentru care spectatorii care au umplut in prima zi sala Polivalenta au renuntat sa mai vina la urmatoarele doua reuniuni in numar la fel de mare.
De departe cea mai buna echipa a turneului a fost cea a Danemarcei. Practic, scandinavele au demarat greu in prima partida, cea cu Slovacia, si au marcat abia in minutul 6, dupa ce au fost conduse cu 1-0, dar dupa aceea a urmat un adevarat galop de sanatate, in fata unei echipe cu un gabarit poate prea mare pentru niste jucatoare de nationala.
Echipa Danemarcei a plecat cu un avantaj de 8 goluri la pauza si in final s-a impus cu 33-20 si apoi a avut o evolutie la fel de categorica in fata Frantei, pe care a invins-o la o diferenta de 11 goluri.
Sustinuta de o mie de spectatori, Romania a reusit sa cistige la doua goluri diferenta, in prima zi, disputa cu Franta. Elevele lui Gavril Cozma au reusit sa plece cu un avantaj de patru goluri la cabine si sa cistige in extremis, cu toate ca adversara sa a avut o revenire puternica pe final.
In cel de-al doilea meci, romancele au avut o evolutie oscilanta, in fata Slovaciei. Romancele au condus cu 11-7 si cu 12-10, dupa care au avut o cadere si s-a restabilit egalitatea, la 12 si scenariul s-a mai repetat o data pina la pauza si astfel, dupa primele 30 de minute, rezultatul era 14-14.
In partea secunda s-a mers din nou cap la cap si ultima egalitate s-a consemnat la 24. Mai eficiente in finalul meciului, slovacele, sustinute frenetic de colegele de pe banca de rezerve, au cistigat la o diferenta de 3 goluri.
Gavril Cozma a pus evolutia slaba a formatiei sale pe seama oboselii: "Trebuia sa venim la Braila cu doua zile inainte insa drumul din Polonia si pina aici l-am facut cam in 38 de ore si nu am avut timpul necesar pentru recuperare. Aceasta insa nu le absolva pe jucatoare de greselile comise in situatii de unu la unu, inadmisibile pentru handbalistele de acest nivel".

Romania a remizat cu Danemarca in ultimul meci al turneului

Campioana mondiala de tineret Danemarca a avut un start bun de partida insa dominarea scandinavelor a durat doar un sfert de ora, dupa care, cu un usor sprijin din partea arbitrilor nationala Romaniei a reintrat in joc si chiar a reusit sa-si asigure un avantaj de trei goluri la pauza. Partea a doua a meciului a fost echilibrata si firesc meciul s-a incheiat cu un scor egal, 35-35 unul care asigura tarii organizatoare locul al doilea in clasamentul final.
De fapt, la finalul competitiei antrenorul Gavril Cozma, cit si presedintele FRH, Cristian Gatu au subliniat faptul ca modelul de joc al sportivelor din Danemarca reprezinta un model pentru handbalul mondial.
Nationala Danemarcei este cistigatoarea editiei din acest an a "Cupei 1 Decembrie" urmata de Romania, Franta si Slovacia.

Rezultatele inregistrate:
Danemarca - Slovacia 33-20
Romania - Franta 27-25
Danemarca - Franta 31-20
Romania - Slovacia 28-31
Franta - Slovacia 26-25
Romania - Danemarca 35-35
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii