Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dana Vasioiu: "Uneori am impresia ca pina si femeia de serviciu de la Primarie ma lucreaza. Are asa un mod ciudat de a ma privi. Parca ar fi Cibu"

Reporter: Buna ziua. Doamna Vasioiu, cu ce ocazie pe la viceprimarie?
Dana: In primul rind, permiteti-mi sa va zic si eu buna ziua. Deci am venit la viceprimarie, pentru ca aici este serviciul meu. Nu stiu daca ati observat, dar de doi ani si ceva sint viceprimar al acestui oras. Eu cind primesc o sarcina, nu ma las pina nu o duc la indeplinire. Consecventa si rigurozitatea m-au facut atit de apreciata de brailenii care m-au votat.
Reporter: V-au votat cit sa nu ajungeti primar. De asta si sinteti atit de ofticata.
Dana: Da, recunosc ca imi este ciuda ca n-am ajuns primar. Am fost atit de aproape! Mai mult m-a deranjat insa faptul ca un individ ca Cibu mi-a luat locul la Primarie. Am scapat de un comunist si am dat peste altul. Deci eu mi-am sacrificat voturile pentru dl. Cibu, iar el o face pe desteptu' acum, nu? Nu este deloc receptiv la ideile noi, conduce Primaria dupa cum il duce capul. Si cred ca ne-am convins cu totii in ce directie il duce capul pe dom' primar. Eu voi continua sa lupt, sa le demonstrez tuturor ca Braila poate avea o administratie locala mai buna, ca si acest oras se poate ridica, macar la nivelul Galatiului.
Reporter: Saptamina aceasta ati avut o saptamina incarcata toata saptamina: o conferinta de presa la fiecare 48 de ore.
Dana: Intr-adevar, dar daca am avut multe de spus, ce vroiati sa fac? Vedeti dumneavoastra, sint perioade cind se acumuleaza anumite frustrari, cind observi tot soiul de lucruri care nu sint in regula in administratia locala. Printr-o astfel de perioada am trecut eu in aceasta saptamina. Dom'le, deci asa nu se mai poate. Am mai spus-o: autoritatilor locale nu le pasa de braileni!
Reporter: Pa, si dumnea'stra sinteti autoritate locala.
Dana: Asa este, dar mie imi pasa de braileni. Problema este ca gastile nu ma lasa sa imi pese de braileni. Imi pun bete in roate, ma izoleaza, ma marginalizeaza si, lucru foarte grav, ma lucreaza.
Reporter: Cine va lucreaza?
Dana: Toti ma lucreaza. Uneori am impresia ca pina si femeia de serviciu de la Primarie ma lucreaza. Are asa un mod ciudat de a ma privi. Parca ar fi Cibu. Sint singura impotriva tututror, desi nu pot spune ca sint fan Rapid. De fapt, nici nu prea ma dau in vint dupa fotbal. Cu viceprimarul Tilea nu te poti intelege. Este egocentric, nu accepta sfaturile altora. Singurul cu care ma inteleg din politica este Horia. Desi, daca stau bine si ma gindesc, si el are anumite scapari, ma cam calca uneori pe nervi. Dar este sotul meu, nu ma pot supara pe el.
Reporter: Nici dumnea'stra nu aveti de munca la serviciu.
Dana: Dar la cine va mai referiti cind spuneti ca n-au de munca la serviciu? Aaaa, la domnu' Cibu? Aveti dreptate! Domnu' Cibu mai are nevoie de vreo doua mandate ca sa inteleaga ce este primaria si ce vrea ea. Eu nu am de munca la serviciu, pentru ca asa a vrut domnu' primar. M-a lasat fara obiectul muncii, in sensul ca mi-a luat toate atributiile pe care le aveam. Cica i le-a pasat lui Tilea, ca el este mai priceput. Imi vine sa rid. Pai eu, la valoarea pe care o am, sa ajung sa raspund de florile care se planteaza in oras? Este ca si cum l-ai pune pe Hagi sa care sacul cu mingi la antrenamente. M-au umilit, dar nu-i nimic: va veni si vremea scadentei. Nu mai este mult pina in 2008, cind il voi trimite pe Cibu sa dea afara mustele din Parcul Monument, ca pare extrem de pregatit pentru o astfel de activitate.
Reporter: Nu veti mai fi votata, pentru ca ne-ati pacalit.
Dana: Ete-na, de ce v-am pacalit? Am spus ca nu am muncit la firma fostului prefect Manea. Ma simt nevoita sa repet: am luat un salariu, dar de muncit nu am muncit nici o secunda. Adica cum, sa-mi pun eu cunostintele in slujba unui pesedist? Si in fond, toti politicienii din Braila, care au haturile orasului in miini, mint cu nerusinare. Problema este ca ei nu au recunoscut niciodata nimic. Mai au si tupeu sa faca primii galagie in momentul in care ii acuzi ca sint neseriosi.
Reporter: Va bat obrazul in mod public, pentru ca ati tabarit pe fosta colega de partid, Luciana Boboc.
Dana: Si ce, domn'e, nu am avut dreptate? Adica noi, democratii i-am intermediat un contract caldut cu o societate din subordinea municipalitatii, iar ea se face independenta, nu? Deci daca vrei sa fii independent, nu mai accepti sa depinzi de un partid si de lista cu care ai intrat in Consiliul Local. Am criticat-o, pentru ca astfel de practici trebuie condamnate. Poftim, eu daca am ales sa fiu democrata, apai democrata am sa ramin. Chit ca am sa mai pierd inca 8 ani de-acum incolo alegerile pentru primarie, nu voi pleca din PD. Si ca sa fiu sincera, nici n-as avea unde sa ma duc! La PNL sint numai tovarasi, la PRM e plin de domni rataciti in politica, iar cu PSD am intrerupt de mult orice relatie contractuala, ca sa zic asa. Am sa ramin in PD, chit ca la un moment dat, in cadrul sedintelor de partid voi constata ca in afara de mine si Horia nu mai are cine sa ia cuvintul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii