Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dan Păun face apel la consilierii municipali și județeni să își doneze indemnizațiile

* consilierul municipal Dan Păun (președintele PPUSL Brăila) susține că este de acord cu apelul făcut de primarul Marian Dragomir și președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, privind donțiile pentru sprijinirea Spitalului Județean * acesta a venit cu o provocare pentru consilierii municipali, județeni și nu numai de a-și dona indemnizațiile pe perioada stării de urgență

 

Președintele Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) Brăila, consilierul municipal Dan Păun, a făcut un apel la solidaritate la adresa politicienilor. Acesta a emis un comunicat de presă în care precizează că sprijină îndemnul primarului Marian Dragomir și cel al președintelui CJ Brăila Francisk Chiriac, care au rugat brăilenii să facă donații de bunuri și obiecte sanitare pentru sprijinirea Spitalului Județean în perioada pandemiei de coronavirus. Păun a venit cu o provocare pentru consilierii comunali, orășenești, municipali, județeni, chiar și pentru parlamentari de a-și dona indemnizațiile lunare în acest scop, atât cât va dura starea de urgență națională.

”În aceste momente grele, când sistemul sanitar este supus unui efort deosebit, autoritățile executive Primarul Municipiului Brăila și Președintele Consiliului Județean Brăila, au făcut apel la populație pentru a dona bani și obiecte sanitare pentru sprijinirea Spitalului Județean. Susțin îndemnul primarului și, în calitate de consilier Municipal și lider umanist al filialei din Brăila, fac apel către toți consilierii municipali, județeni și comunali din județul Brăila, ca pe perioada stării de urgență, să donăm indemnizațiile aferente activității acestui scop umanitar. Sumele astfel colectate vor fi cheltuite sub supravegherea reprezentanților noștri, sub îndrumarea compartimentelor specializate în achiziții ale celor două instituții, astfel încât să existe transparență totală. Dacă e să facem un exercițiu rapid, potrivit situației din prezent, am putea aduna o sumă de peste 100.000 lei pe lună. Tot pe această cale solicit ANAF să sisteze impozitarea acestor sume, precum și aplicarea altor taxe, dat fiind scopul umanitar al demersului, dar și starea de urgență instituită prin Ordonanță Militară. În speranța că demersul meu va avea parte de un răspuns pozitiv, aștept și alte acțiuni similare din partea deputaților si senatorilor brăileni, care să ușureze efortul făcut de sistemul de sănătate pentru a combate efectele COVID19. Împreună vom reuși!”, a transmis Păun.
Categorie articol: 

Comentarii