Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dan Nica şi Cristian Diaconescu, chemaţi la audieri la Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor

Miniştrii Dan Nica şi Cristian Diaconescu şi şefii direcţiilor de informaţii din Ministerul Apărării şi Ministerul Internelor vor fi invitaţi la audieri, săptămâna viitoare, în legătură cu transportul de muniţie de la Băbeni, au decis, marţi, membrii Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor.
Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, va fi chemat, deoarece Agenţia Naţională pentru Controlul Exporturilor (ANCE) se află în subordinea ministerului său, au declarat parlamentari din comisie.
De asemenea, şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, Gheorghe Savu, şi şeful Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, Gelu Drăjneanu, vor fi chemaţi pentru a doua oară, pentru o serie de clarificări în legătură cu transportul de muniţie de la Băbeni.
Ultimele audieri din acest caz au avut loc pe 16 septembrie, când au fost audiaţi reprezentanţii IGPR, ai Agenţiei Naţionale de Control a Exporturilor şi ai Jandarmeriei.
Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a scris, pe 24 august, pe blogul personal, că fratele preşedintelui României ar fi participat la o operaţiune ultrasecretă de trafic internaţional cu mari cantităţi de explozibil. Potrivit acestuia, cinci vapoare sosite din Thailanda au fost ancorate în portul Constanta. Operaţiunea ar fi fost dirijată de Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României. Încărcătura consta în substanţe explozive şi muniţie. SRS preciza că nu cunoaşte cantitatea exactă de substanţe explozive care a fost transportată din Tailanda. Jurnalistul susţine că îşi asumă întreaga răspundere civilă şi penală pentru dezvăluirile legate de acest caz. Jurnalistul a mai afirmat că încărcătura cu explozibil a ajuns la Uzina Mecanică Băbeni, unde, în loc să fie distrusă, ar fi fost reambalată.
Mircea Băsescu a negat, în repetate rânduri, că are vreo implicaţie în activităţi teroriste.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii