Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dan Căpăţînă, candidat independent pentru CLM Brăila: «Se poate duce o campanie electorală curată!»

Pe final de campanie electorală, Dan Căpăţînă, singurul candidat independent pentru Consiliul Local Municipal Brăila, face bilanţul zilelor electorale ce s-au scurs până acum. Concluzia a fost că se poate duce o campanie curată, bazată pe proiecte, fără atacuri la persoană şi partide, fără a critica ceea ce s-a făcut sau nu s-a făcut până acum, sau ofertele electorale ale celorlalţi candidaţi politici.

Căpăţînă oferă exemplul personal. „Încă de la început, mi-am propus să vorbesc în această campanie electorală doar despre proiectele mele, fără să mă uit «în curtea vecinului» şi să spun «proiectul X e un basm, dar fără temei». Nu am atacat pe nimeni în această campanie, exact aşa cum am promis. Sunt de părere că noi, candidaţii, nu trebuie să arătăm cu degetul administraţia locală pentru ce a făcut sau nu a făcut până acum. E doar timp pierdut, iar de taxarea promisiunilor nerealizate se ocupă electoratul, mass-media şi alţii”, a declarat candidatul independent.

Acesta a mai adăugat că această experienţă nouă – postura de candidat la alegeri locale – l-a făcut să privească altfel societatea şi să înţeleagă mai bine problemele comunităţii. „După foarte multe discuţii purtate cu cetăţenii pe stradă, am înţeles că una dintre problemele grave ale comunităţii este lipsa educaţiei civice. Am întâlnit persoane care nu ştiau diferenţa dintre Primar şi Consiliul Local Municipal sau dintre Consiliul Local Municipal şi Consiliul Judeţean. Mi s-a spus: «Aaa, păi n-ai nicio şansă în faţa lui Dragomir (Marian Dragomir, candidat PSD pentru funcţia de Primar al Municipiului Brăila-n.r.)». Iniţial, nu înţelegeam de unde această comparaţie, ca apoi să realizez că persoana respectivă nu făcea diferenţa dintre Primar şi CLM. De aceea, am început în mediul online şi o campanie de informare a alegătorilor, pe pagina de Facebook. Până în ultima zi de campanie, voi încerca să explic cât mai bine aceste aspecte”, a mai spus Dan Căpăţînă.

Singurul candidat independent pentru CLM Brăila a ţinut să reamintească şi proiectele pe care şi le-a propus pentru mandatul de consilier local municipal în perioada 2020-2024: readucerea la viaţă a Galei Sportului Brăilean, încurajarea organizării competiţiilor sportive naţionale la Brăila, antrenamente gratuite pentru copiii ai căror părinţi nu au posibilităţi financiare decente, punerea la dispoziţia, în mod gratuit, cetăţenilor a bazelor sportive în baza unei hotărâri de guvern din anul 2003, desfăşurarea periodică de activităţi educativ-recreative în parteneriat cu Inspectoratul şcolar Judeţean Brăila, promovarea sportului brăilean (sport de performanţă şi sport de masă). De asemenea, Căpăţînă a declarat că va susţine orice iniţiativă lansată de ceilalţi viitori consilieri locali municipali, indiferent de culoarea politică, ce are ca scop asigurarea bunăstării brăilenilor.
Categorie articol: 

Comentarii