Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Daciile parcate în Chercea, atracţii pentru spărgătorii de maşini

Două grupuri de hoţi din maşini au fost identificate de poliţişti, zilele trecute, după ce au "atacat" aproape 20 de autoturisme.
În urma cercetărilor efectuate de poliţişti de la Biroul de Investigaţii Criminale - Furturi din auto, în cauze înregistrate în evidenţe cu autori necunoscuţi, au fost identificaţi minorii I.A. (15 ani) şi I.L. (14 ani), ambii din municipiu. Poliţiştii au stabilit că aceştia, în perioada octombrie- noiembrie 2015, prin forţarea capotelor motor, au sustras şapte baterii acumulator de la autoturisme marca "Dacia", majoritatea parcate în Cartier Chercea. "În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, care a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere de continuare a urmăririi penale faţă de suspecţi. Prejudiciul total cauzat este în valoare de 2.000 lei, poliţiştii recuperând cinci baterii acumulator, care au fost predate persoanelor vătămate", a precizat scms. Jenel Sogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a minorilor.
În plasa oamenilor legii au picat alţi trei tineri, membri ai unui alt grup de hoţi din maşini. A fost identificat I.C. (16 ani) care, împreună cu complicii C.P. (18 ani) şi P.L. (14 ani), toţi din municipiu, au comis 10 furturi calificate. În perioada mai - octombrie 2015, prin spargerea geamului portierei, tinerii ar fi sustras din 10 autoturisme, parcate în diferite zone din municipiu, bunuri lăsate la vedere. Prejudiciul total cauzat este de 5.400 lei, iar poliţiştii au reuşit să recupereze 70%. Pe 20 noiembrie, minorul de 16 ani a fost reţinut pe bază de ordonanţă, iar a doua zi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere de luare a măsurii controlului judiciar. De asemenea, pe 23 noiembrie, a fost depistat şi inculpatul C.P. (18 ani), care a fost dus la Parchet cu aceeaşi propunere. Împotriva celor doi s-au emis ordonanţe de dispunere a măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii