Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacian Ciolos este noul ministru al Agriculturii

Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, numirea lui Dacian Ciolos in functia de ministru al Agriculturii.
"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat astazi, 12 octombrie a.c., Decretul privind numirea in functia de membru al Guvernului, a domnului Dacian Ciolos, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale", se arata intr-un comunicat al Administratiei prezidentiale remis agentiei MEDIAFAX.
Inaintea numirii, Dacian Ciolos a declarat ca isi va asuma raspunderea pentru clauza de salvgardare in agricultura, ceea ce inseamna ca, daca este activata clauza, "nu mai are ce cauta" in minister.
Decebal Traian Remes a demisionat joi din functia de ministru al Agriculturii, dupa ce postul national de televiziune a difuzat, miercuri seara, imagini din inregistrarea video a intilnirii sale cu fostul ministru Ioan Avram Muresan.
Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul de eliberare din functie a lui Remes si i-a cerut premierului Tariceanu sa faca "de urgenta" o propunere pentru Ministerul Agriculturii, precizind ca are exigenta sa fie o persoana competenta, care sa rezolve problemele din domeniu.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a transmis vineri dimineata presedintelui nominalizarea lui Ciolos ca inlocuitor al lui Remes la Ministerul Agriculturii.
Subsecretarul de stat din Ministerul Agriculturii Dacian Colos este inginer agro-economist, are 37 de ani si este casatorit. Oficialul are o experienta de circa 10 ani in relatia cu institutiile europene, fiind pe rind agronomist stagiar in cadrul directiei de agricultura a Comisiei Europene (CE), manager in cadrul delegatiei CE in Romania, reprezentant in Comitetul Special Agricol al Consiliului European.
Ciolos a absolvit Facultatea de Horticultura din Cluj in 1994, continuindu-si studiile cu o specializare in agronomie la Ecole Nationale Superieure Agronomique ENSAR din Rennes (Franta), masterat la Ecole Nationale Superieure Agronomique ENSA M din Montpellier (Franta), iar in perioada 2000-2006 a fost doctorand in economia dezvoltarii agricole, agroalimentare si rurale la Institutul National de Cercetari Agronomice din Montpellier.
Oficialul lucreaza in Ministerul Agriculturii de la inceputul anului 2005, fiind consilier al ministrului si reprezentant in Comitetul Special Agricol al Consiliului European. Din 2007 Ciolos este subsecretar de stat pentru afaceri europene.
Categorie articol: 

Comentarii