Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacian Cioloș, candidatul României pentru postul de comisar european

Dacian Cioloș, de profesie inginer agronom, a fost ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale în perioada octombrie 2007-decembrie 2008, în Guvernul condus de Tăriceanu.
Conform procedurii, Guvernul unui stat membru UE propune un candidat pentru postul de comisar european, iar portofoliul acestuia este stabilit de către președintele Comisiei Europene.
Europarlamentarul PSD Victor Boștinaru a declarat, vineri seară, că președintele CE Jose Manuel Barroso i-a transmis președintelui Traian Băsescu, printr-o comunicare oficială, solicitarea de a face "alte trei nominalizări" pentru postul de comisar european.
Boștinaru a precizat că României nu i s-a transmis explicit faptul că nu va primi portofoliul Agriculturii, însă din solicitare reiese acest lucru.
Președintele Traian Băsescu a declarat recent că România va încerca să obțină portofoliul Agriculturii în Comisia Europeană, iar în acest scop și-a mobilizat "toți prietenii", menționând că Bucureștiul a lansat deocamdată o singură variantă, dar există și alternativă.
Comisia Europeană, în actuala sa componență, are mandat până la 31 octombrie 2009. Membrii Comisiei sunt aleși o dată la cinci ani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii