Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacian Cioloş: O regionalizare a României ar putea fi benefică

"O formă de descentralizare a gestionării unor proiecte administrative, coborârea lor de la nivel naţional la un nivel cât mai apropiat de beneficiar, cred nu poate să fie decât benefică, atât în privinţa calităţii modului în care se face implementarea unor proiecte, cât şi în privinţa reducerii birocraţiei", a spus comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, în conferinţă de presă.
Potrivit acestuia, o abordare strategică privind dezvoltarea unei regiuni ar putea fi utilă, în special datorită faptului că, în perioada 2014 - 2020, vor exista nişte condiţionalităţi care vor fi negociate de către Comisia Europeană cu fiecare stat membru în parte, condiţionalităţi privind angajamente de atingere a unor obiective prin utilizarea fondurilor.
"Din această perspectivă, o eventuală decizie privind regionalizarea ar putea să aducă un plus şi modului cum sunt utilizate fondurile europene. Nu mă gândesc doar la absorbţia cantitativă, ci şi la absorbţia calitativă a lor, la rezultatele obţinute prin absorbţia fondurilor. Vreau să subliniez că, în perioada 2014 - 2020, în utilizarea fondurilor exigenţa nu va mai fi doar la cum sunt folosiţi banii, din punct de vedere cantitativ, dar şi ce rezultate se obţin prin utilizarea fondurilor primite", a mai spus Cioloş.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii