Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacia Unirea - UTA Arad: Meci cu multe goluri şi răsturnări de situaţii pe Municipal

• Dacia Unirea a fost condusă cu 2-0 de UTA, dar a restabilit egalitatea în minutul 52, prin Banyoi • cu o linie ofensivă superioară gazdelor, arădenii s-au impus, totuşi, în final, cu 4-3 

 

Meci spectaculos pe Municipal între Dacia Unirea şi UTA în etapa a 18-a a Ligii a II-a, ţinând cont de numărul de goluri marcate, dar şi de evoluţia scorului. Însă fotbaliştii brăileni au avut mari fluctuaţii în joc şi au pierdut cu 4-3 în faţa arădenilor. Diferenţa a fost făcută de liniile ofensive ale celor două combatante, UTA având o apărare fragilă, dar o linie de atac foarte bună, în timp ce Dacia Unirea a suferit în ambele compartimente.

Primele două situaţii de poartă au aparţinut gazdelor şi i-au avut în prim plan pe Frunză (min. 7) şi Alexandru Pop (min. 9), însă mingea şutată de primul a fost reţinută de Svedkauskas, iar atacantul brăilean a fost blocat de Manea. La prima acţiune periculoasă UTA a deschis scorul. În minutul 14, Cătălin Hlistei a intrat în careul gazdelor şi a fost faultat de Bucur şi tot acelaşi jucător a transformat penalty-ul acordat oaspeţilor. Dima (min. 19) şi Ciucureanu (min. 23) au şutat de la distanţă, dar peste transversala porţii oaspeţilor. În minutul 27 după o acţiune frumoasă în careul brăilean, UTA şi-a dublat avantajul, graţie reuşitei lui Marius Curtuiuş, la care au mai participat Burlă şi Manea. Putea fi 3-0 pentru oaspeţi în minutul 42, însă după o pasă primită de la Burlă, Curtuiuş a şutat din poziţie bună în plasa laterală a porţii lui Ţicrea. Finalul de repriză a fost controlat de echipa brăileană, iar insistenţa în atac a gazdelor a făcut ca la ultima fază Dacia Unirea să reducă din diferenţă. Frunză i-a pasat lui Pop în careul advers, atacantul brăilean a fost faultat de Mevlan, iar centralul partidei, Marius Chiţu din Târgovişte, a arătat punctul cu var. Frunză a marcat şi echipa gazdă începea să spere într-un rezultat pozitiv.

 

Banyoi şi Dima au marcat goluri spectaculoase în repriza a doua

Pauza a fost un sfetnic bun pentru echipa lui Alin Pânzaru. Brăilenii au început foarte bine repriza a doua, au irosit o mare ocazie de gol în minutul 49, când Dima i-a pasat lui Pop, dar atacantul nu a şutat pe spaţiul porţii, însă trei minute mai târziu tabela de marcaj consemna din nou un rezultat de egalitate, 2-2, după un gol spectaculos înscris de Banyoi. În minutul 59 brăilenii au cerut din nou penalty la un presupus henţ în careul oaspeţilor făcut de Manea, însă centralul a lăsat jocul să continue. Dar perioada bună de joc a gazdelor s-a incheiat repede, iar UTA a trecut pe lângă gol în minutul 64, când mingea şutată de Florea a trecut foarte aproape de colţul lung al porţii lui Ţicrea. Egalitatea s-a menţinut doar până în minutul 68 pentru că atunci Daniel Florea, a marcat şi i-a adus din nou în avantaj pe oaspeţi. UTA  a prins curaj şi după alte două mari ocazii ratate de Florea şi Curtuiuş, a înscis din nou prin Daniel Florea astfel că în minutul 80 echipa lui Cristian Todea conducea cu 4-2. Dacia Unirea a avut o tresărire de orgoliu şi a redus din diferenţă prin Marius Dima, care a transformat impecabil o lovitură liberă, dar nu a mai avut puterea de a egala. În urma acestei înfrângeri formaţia brăileană rămâne cu 17 puncte şi se menţine pe locul al 15-lea, dar tot acelaşi număr de puncte îl mai au alte trei echipe din zona retrogradării. 

 

Dacia Unirea: Ţicrea – Niţă, L. Ivan, Ghiocel (min. 46: Olenic), Stănciulescu – M. Dima – Ciucureanu, Bucur (min. 72: P. Ioan), Frunză – Banyoi (min. 83 Cubleşan), A. Pop.

Antrenor: Alin Pînzaru

UTA: Svedkauskas – Mevlan, Manea, Scutaru, Burlă - Stahl (min. 78: Prună), Tănase, Cârstocea (min. 91: Jorza) Hlistei - Curtuiuş, D. Florea (min. 81: Păcurar)

Antrenor: Cristian Todea.
Categorie articol: 

Comentarii