Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacia Unirea a promovat în etapa a 3-a a Cupei României

• victorie clară, cu 4-1, în faţa rezervelor Viitorului Ianca • autogol de cascadorii râsului pentru Florin Lungu • Viitorul a condus cu 1-0 până la ultima fază a primei reprize • Dacia Unirea a egalat după ce Patrick Petre a transformat o lovitură liberă făcută cadou de centralul partidei • repriza a doua a fost la discreţia elevilor lui Florentin Petre

 

Marţi, Dacia Unirea şi Viitorul Ianca s-au întâlnit din nou la Însurăţei, în Cupa României, însă de data aceasta meciul nu s-a mai ridicat la nivelul unui derby. Florentin Petre a aliniat cel mai bun unsprezece dar Viitorul Ianca a trimis în teren o formaţie de rezerve. Iar din acest motiv câştigătoarea era cunoscută încă înainte de finalul partidei. A fost o primă repriză anostă din toate punctele de vedere şi o a doua controlată autoritar de formaţia brăileană care mai putea înscrie de câteva ori. Pentru Dacia Unirea, acest meci a reprezentat a o bună repetiţie înainte de dificila partidă pe care va trebui să o susţină sâmbătă, în deplasare, la CSM Focşani. Viitorul şi-a menajat titularii în vederea partidei cu Suporter Oţelul Galaţi de sâmbătă, de pe stadionul Ştefan Vrăbioru.

Jocul, pe ansamblu, din prima repriză, a fost unul de luptă surdă la mijlocul terenului. Totuşi, în minutul 15, Patrick Petre a executat foarte bine o lovitură liberă, dar Ioniţă a reluat mingea, cu capul, în braţele portarului Stroe. Viitorul Ianca a primit cadou un autogol în minutul 30 şi a preluat conducerea. Lungu, fără să se uite, a trimis mingea spre propriul portar, dar a trimis-o tare, iar Stanciu, care era ieşit din careu nu a sesizat acest lucru, a văzut că aceasta se îndrepta spre gol, a alergat să o devieze în corner, dar nu a mai reuşit. Şi, cu toate că nu s-a apropiat de careul gazdelor, Viitorul conducea cu 1-0. Cocîrlă (min. 35) a trimis mingea pe lângă poartă iar la şutul lui Ioniţă (min. 38) portarul Viitorului a scos mingea de la colţul scurt, în corner. De asemenea, la şutul lui Vîlceanu, portarul Viitorului a pus un picior salvator şi a evitat golul. În primul minut de prelungire al primei reprise, centralul Andrei Moroiţă din Ploieşti a făcut cadou Daciei Unirea o lovitură liberă de la marginea careului mare, iar Patrick Petre a marcat şi a stabilit scorul primei reprize, 1-1.

Repriza a doua a fost o “joacă de-a şoarecele şi pisica”. La două minute de la reluare, Patrick Petre a driblat doi jucători în marginea careului advers şi a trimis mingea în vinclul porţii apărate de Stroe, spectator la această fază şi formaţia brăileană a preluat conducerea. Trei minute mai târziu puta fi 2-2 dar Stanciu a scos din vinclu mingea şutată din lovitură liberă de Pungă, aceasta a ajus la Marius Coman care a trimis-o apoi mult peste transversală, din 6 metri.

După o centrare a lui Petre, Vîlceanu a marcat pentru 3-1 iar în minutul 56 Batchabi a fost faultat în careul oaspeţilor, Cocârlă a transformat lovitura de pedeapsă şi a stabilit şi scorul final al întâlnirii, 4-1, pentru Dacia Unirea.

Finalul de meci a fost ceva mai agitat, în sensul că s-a jucat pe contre şi cu garda jos, dar niciuna dintre combatante nu a mai reuşit să marcheze.

Iar Dacia Unirea s-a calificat fără emoţii în etapa a 3-a naţională, a Cupei României.

Dacia Unirea: Stanciu – Cocîrlă, Arnaud (min. 70: Moroianu), Paliu, Păvălache  -  Lungu, Ioniţă (min. 60: Apostolache) - Sava (min. 46: Novac), P. Petre, Vîlceanu (min. 70: Zamfir) - Duţu (min. 46: Batchabi).

Viitorul Ianca: Stroe – Coteţ (min. 84: Colniceanu), Postolea, Stănciulescu, Cireaşă – Cristea (min. 57: Buzatu), Irimia, Ndigwe (min. 73: Olenic), A. Ion - Pungă (min. 73: Puia), M. Coman (min. 57: Mucuţă).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii