Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacia Unirea a pierdut fără drept de apel la Luceafărul Oradea

• formaţia brăileană a fost învinsă cu 4-1 • Puşcaşu a marcat golul de onoare al brăilenilor

 

Sâmbătă, 13 mai, a fost o zi cu ghinion pentru Dacia Unirea, formaţia brăileană fiind învinsă la scor, 4-1, de Luceafărul Oradea. Jocul a fost echilibrat în primele 14 minute, iar la finalul acestui interval de timp echipa gazdă a irosit prima ocazie de gol, după o acţiune personală a lui Constantin Roşu. Acesta a centrat în careul oaspeţilor pentru Marius Matei însă Moglan a reuşit să înlăture pericolul. Tabela s-a modificat şase minute mai târziu, când  Chiş-Toie a trimis mingea peste apărarea brăileană, iar Marius Matei şi-a păcălit adversarul direct şi l-a învins, cu un şut de la 10 m, pe Olaru. Până la pauză fiecare formaţie a încercat să înscrie, au fost câteva situaţii de poartă, însă tabela nu s-a mai modificat.

La trei minute de la reluare, Dacia Unirea a irosit o mare ocazie de a restabili egalitatea. Andrei Puşcaşu a intrat în careul gazdelor, a depăşit în dribling primul adversar care i-a ieşit în cale dar a întârziat momentul şutului şi a fost deposedat la marginea careului de 6 m, de Feher. Luceafărul Oradea a devenit mult mai activă în joc şi, după o ocazie irosită de Codoban (min. 51), patru minute mai târziu a reuşit să-şi dubleze avantajul. Bactăr i-a pasat în adâncime lui  Marius Matei, iar fostul atacant al formaţiei brăilene a scăpat singur cu Olaru şi a lobat mingea peste el, majorând scorul la 2-0. Echipa gazdă a profitat de gafele făcute în apărare de brăileni şi a mai înscris de două ori. În minutul 58, Chiş-Toie a scăpat singur spre poarta brăileană, i-a pasat în dreapta lui Constantin Roşu, iar acesta a timis mingea, cu latul, în poarta goală. Zece minute mai târziu, Olaru a ieşit inoportun din poartă, iar Claudiu Codoban, dintr-un unghi dificil, a trimis mingea la colţul scurt pentru 4-0. Nesigur pe toată durata partidei, Olaru a avut şi o intervenţie bună în minutul 73, la şutul lui Arnăutu. Cu 13 minute înainte de finalul partied, Dacia Unirea a reuşit să înscrie golul de onoare prin Puşcaşu, după un corner executat de Necoară. Un rol decisiv la faza golului marcat de oaspeţi l-a avut juniorul Ciucureanu, cel care a şutat la poartă, iar Began a evitat in extremis golul, deviind mingea în corner. În urma acestei înfrângeri, Dacia Unirea a coborât o poziţie în clasament, fiind acum pe locul al optulea.

 

Dacia Unirea: Olaru - Niţă, Moglan, Ghiocel (min. 69: Necoară), Stănciulescu - P. Ioan (min. 62: Ciucureanu), Olenic (min. 71: Dima) - E. Oprea, Puşcaşu, Roşoagă - Neagu

Antrenor: Alin Pânzaru

Luceafărul: Began - Drăgan, Bactăr, Hlinca, Ban - Cuc, Feher – Roşu (min. 79: Bedea), Chiş-Toie, Codoban (min. 69: D. Costea) - M. Matei (min. 71: Arnăutu)

Antrenor: Alexandru Kiss
Categorie articol: 

Comentarii