Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacia Unirea, noul lider al Seriei a II-a a Ligii a III-a

• victoria cu 3-2 din derby-ul cu Oţelul Galaţi a dus echipa brăileană în fruntea clasamentului • coautor la golul egalizator şi cu o “dublă” în cont, Patrick Petre a fost jucătorul meciului

 

Sâmbăta trecută a avut loc un nou duel de tradiţie în fotbal, Dacia Unirea – Oţelul Galaţi, o partidă contând pentru etapa a 7-a a Ligii a III-a, care s-a ridicat la nivelul unui derby. În care, deşi a început cu stângul, formaţia pregătită de Florentin Petre a reuşit să câştige cu 3-2 şi să urce pe primul loc în Seria a II-a a Ligii a III-a. Jucătorul meciului a fost Patrick Petre, coautor la golul egalizator şi care a marcat de două ori într-un interval de opt minute, ultima sa reuşită fiind un spectaculos eurogol.

Formaţia brăileană a plecat din start în dezavantaj. La prima acţiune, Oţelul a obţinut un penalty, după ce Shedrack l-a faultat în propriul careu pe Nica. Stoian a tranformat lovitura de la 11 metri şi echipa gălăţeană conducea cu 1-0 din minutul 2. Treptat, Dacia Unirea a fost echipa mai periculoasă în faza de atac. Formaţia brăileană a beneficiat de o lovitură liberă în minutul 12 iar la capătul primului sfert de oră a irosit o mare ocazie de a egala prin Petre, care, în locul unui şut plasat a preferat un lob peste portarul gălăţean şi acesta a reuşit să evite golul. Zamfir (min. 18) a încercat să-l surprindă pe Ursu dar mingea şutată de el a trecut pe lângă poartă. Trei minute mai târziu Cîrjan a ratat, din aceeaşi situaţie, la poarta brăilenilor. Oţelul putea să-şi dubleze avantajul în minutul 34, dar mingea trimisă de Ghiocel, cu capul, a lovit transversala.

Dacia Unirea a fost echipa care a dictat ritmul jocului în repriza a doua. Petre (min. 47) a creat panică în careul advers, apoi a urmat un şut plasat al lui Gavrilă, dar atent, Stanciu a trimis în corner mingea care se îndrepta spre rădăcina barei. Egalarea a venit în minutul 70. Petre a şutat violent din lovitură liberă, Ursu a respins mingea în faţă şi, de la 15 metri, Cosmin Zamfir a trimis-o sub transversală şi a restabilit egalitatea, 1-1. Într-un interval de doar opt minute Patrick Petre a reuşit să marcheze de două ori. După un lung de linie de peste 50 de metri al lui Paliu, Petre a trecut lejer de Ghiocel şi a şutat la colţul lung iar Dacia Unirea conducea cu 2-1. Cel mai bun jucător de pe teren, Patrick Petre a şutat de la 25 de metri, mingea a lovit bara şi a poposit în plasa porţii apărate de Ursu şi în minutul 90 era 3-1 pentru echipa brăileană. Oţelul a redus din diferenţă în minutul 93 după ce Marius Matei a transformat o lovitură de la 11 metri însă victorioasă în acest meci a fost Dacia Unirea, care s-a impus cu 3-2.

Dacia Unirea: Stanciu – Cocîrlă, Shedrack (min. 46: Moroianu), Paliu, Păvălache – Sava (min. 64: V. Robu), Lungu, Ioniţă, Vîlceanu (min. 64: Duţu, min. 83: Oană) – P. Petre, Zamfir.
Categorie articol: 

Comentarii