Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacia Unirea, lider în Seria a II-a a Ligii a III-a, după 10 etape

* formația brăileană de fotbal are cel mai bun atac din acest eșalon în care activează 100 de echipe * jucătorul anului 2020 este Patrick Petre * reunirea lotului va avea loc pe 20 ianuarie, 2021 * au fost stabilite datele pentru primele meciuri amicale * jucătorii doresc să revină în Liga a II-a * “Este un moment foarte bun și trebuie să-l fructificăm”, spune Florentin Petre

 

Odată cu începutul noului an, echipele de fotbal din județul Brăila care activează în Liga a III-a au început să-și alcătuiască programul după care se vor pregăti pentru reluarea competiției, programată undeva la începutul lunii martie.

Cea mai bine clasată echipă din județul nostru este Dacia Unirea.

Cu o organizare foarte bună, după primele 10 etape, 9 din tur și una din retur disputate în 2020, echipa fanion a orașului nostru, pregătită de Florentin Petre și Marian Samuilă, se află pe primul loc în Seria a II-a a Ligii a III-a. Dacia Unirea a iernat în fotoliul de lider și speră să  revină în Liga a II-a, un vis care poate deveni realitate dacă va avea un buget care să-i permită să se lupte de la egal la egal cu celelalte contracandidate la promovare. Nu mai fac parte din lot Stanciu și fundașul central Shedrack, dar a revenit portarul Tudor.

Contactat telefonic, antrenorul Daciei Unirea, Florentin Petre a spus că este mulțumit de modul în care s-au comportat elevii săi în prima jumătate a sezonului regulat.

“În primul rând pot să afirm că sunt încântat de rezultatele obținute de echipa noastră, asta raportat la greutățile pe care le-am întâmpinat. Greu am găsit locuri unde să ne antrenăm, jocurile oficiale le-am disputat la Însurăței, a fost greu, dar rezultatele au fost bune pentru că am avut sprijinul financiar al Consiliului Județean Brăila. Meritul pentru poziția din clasament îl au jucătorii, noi ne-am făcut doar meseria”, a precizat Florentin Petre.

Pe lângă locul întâi deținut în Seria a II-a a Ligii a III-a, Dacia Unirea se mai poate mândri cu încă o realizare, fiind echipa care a marcat cele mai multe goluri dintre cele 100 de participante din acest eșalon, în primele 10 etape ale campionatului 2020-2021. Formația brăileană a înscris 32 de goluri, fiind urmată în acest clasament inedit de Axiopolis Cernavodă și Crișul Chișineu Criș cu  29, respectiv 27 de goluri.

Jucătorul anului este Patrick Petre, autor a 14 goluri marcate, în tot atâtea meciuri jucate în Cupă și campionat, acesta având în cont și 8 pase de gol.

“Mulțumesc foarte mult pentru apreciere, însă meritul este al întregii echipe. Eu personal îmi doresc ca anul 2021 să fie unul la fel de bun din punct de vedere sportiv atât pentru mine cât și pentru echipă și împreună să ne atingem obiectivul. Ne dorim să avem cât mai curând posibil suporterii alături de noi și să sărbătorim împreună promovarea!”, este mesajul pe care Patrick Petre l-a postat pe site-ul clubului de fotbal brăilean.

Golgeterul echipei, în campionat, este tot Patrick Petre cu 10 goluri, în 10 meciuri, podiumul la acest capitol fiind completat de Gabby Batchabi și Marius Cocârlă, ambii cu câte 4 reușite. Printre marcatorii importanți se regăsește și brăileanul Valentin Robu. Acesta a înscris de 3 ori, la fel ca Florin Lungu și Narcis Ioniță. Celelalte goluri au fost marcate de Florin Lungu 2, Alexandru Duțu 1, Robert Vîlceanu 1 și Ovye Shedrack 1.

Patrick Petre este și fotbalistul cu cele mai multe minute bifate în tricoul Daciei Unirea, 892, locul al doilea la acest capitol îi aparține lui Andei Paliu cu 797 minute iar al treilea lui Florin Lungu cu 786 minute.

 

Cantonament montan și multe meciuri de pregătire

Conform precizărilor făcute de antrenorul Florentin Petre, reunirea lotului se va face pe data de 20 ianuarie 2021. Antrenorul principal al Daciei Unirea a stabilit deja care sunt etapele de pregătire, capitol la care intră un cantonament montan și multe meciuri de verificare.

“Pe 20 ianuarie este programată reunirea lotului iar pe 8 februarie plecăm în cantonament. Am stabilit și datele pentru câteva amicale, primul va fi pe 4 februarie, cu Gloria Buzău. În cantonament vom mai juca un meci de verificare, deocamdată nu știm care va fi adversara. Pe 27 februarie jucăm cu Foresta, iar pe 4 martie cu Metalul Buzău. Mai avem câteva date libere și urmeză să găsim partenerele de antrenament”, ne-a declarat Florentin Petre.

Întrebat dacă obiectivul echipei rămâne promovarea în Liga a II-a, antrenorul a fost ceva mai rezervat.

“Cel mai important lucru pentru noi este să știm pe ce buget ne vom baza. Avem în continuare ajutorul Consiliului Județean, dar sper ca și oameni cu potență financiară din Brăila să vină lângă noi. În funcție de buget vom completa lotul cu câțiva jucători valoroși și ne vom stabili obiectivul pentru acest sezon. Este un moment foarte bun și trebuie să-l fructificăm”, a mai punctat Florentin Petre.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii