Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacia Unirea a legitimat jucători care au trecut pe la FCSB

• Alexandru Nicola,  Raul Vitan, Tudor Ţăranu, Marian Anghelina şi Alin Manea sunt primele cinci transferuri oficializate de clubul brăilean •  jucătorii se pregătesc sub comanda lui Pânzaru, în cantonamentul centralizat de la Buftea

 

Aflată la mijlocul cantonamentului centralizat, în care accentul se pune pe pregătirea fizică, Dacia Unirea stă bine la capitolul achiziţii, nu mai puţin de cinci jucători, unii care au trecut şi prin curtea FCSB-ului, semnând cu gruparea fotbalistică braileană.

Fotbalist format la FCSB, care în sezonul trecut a evoluat pentru echipa a doua dar care a avut o prezenţă şi în Cupa României cu prima formaţie a lui Dică, Alexandru Nicola poate evolua pe banda stângă, în ambele poziţii, ca fundaş sau ca mijlocaş. Sub comanda lui Alin Pânzaru va evolua în această a doua parte a campionatului Ligii a II-a şi Raul Vitan. Jucătorul născut pe 3 iulie 1997 care ultima dată a evoluat la Sănătatea Cluj poate evolua pe ambele benzi ale terenului în linia mediană. Era considerat de colegi noul Messi al clujenilor.

Născut pe 5 februarie 1998, Tudor Ţăranu a semnat şi el cu formaţia de la Dunăre. Ţăranu a trecut pe la mai multe formaţii, unele cu nume precum FCSB sau Viitorul Constanţa, dar şi pe la alte grupări din Liga a III-a precum Delta Dobrogea Tulcea, Viitorul Fântânele sau Farul Constanţa şi poate evolua ca fundaş stânga sau fundaş central.

Marian Anghelina, jucător născut la Slatina, pe 2 mai 1991, vine de la  ACS Şirineasa, liderul seriei a 4-a a Ligii a III-a, dar a mai fost legitimat la FC Olt, CS Afumaţi, Dinamo Bucureşti, FC Botoşani, la aceasta din urmă a adunat şi două prezenţe în prima ligă. Anghelina poate evolua ca fundaş central sau fundaş dreapta.

Produs al Şcolii de Fotbal “Dan Tulpan” – Şoimii Buzău, Alin Manea a fost legitimat în prima parte a sezonului 2017-2018 la Sportul Snagov, în Liga a II-a. Pentru Sportul Snagov, Manea a evoluat în 14 meciuri, în 9 dintre ele ca titular, şi a marcat două goluri. A evoluat în loturile naţionale de juniori, iar în 2016 a fost convocat şi la naţionala U21. În 2012, a fost în probe la juniorii formaţiilor Liverpool, Manchester City şi Padova.  Alin Manea a fost adus la echipa mare a Universităţii Craiova de către Sorin Cârţu. El a debutat în tricoul Craiovei în play-out-ul campionatului 2015-2016, în partida susţinută de olteni în deplasare la Petrolul Ploieşti. A fost legitimat şi la Corona Braşov.
Categorie articol: 

Comentarii