Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacia Unirea iernează în fotoliul de lider al Seriei a II-a

• formaţia brăileană s-a impus cu 4-0 în partida cu Avântul Valea Mărului, ultima din 2020 • Batchabi, Cocârlă, Petre şi Robu au marcat golurile victoriei

 

Dacia Unirea a încheiat sezonul competiţional 2020 cu o victorie la scor, 4-0, în partida cu Avântul Valea Mărului şi iernează în fotoliul de lider al Seriei a II-a a Ligii a III-a. Însă victoria jucătorilor pregătiţi de Florentin Petre s-a conturat în repriza a doua. Echipa vizitatoare a fost cea care putea să înscrie de două ori în primele 20 de minute şi să dea o cu totul altă evoluţie a scorului acestei partidei.

Avântul Valea Mărului a beneficiat de o lovitură liberă în minutul 10, Năpărlică a şutat plasat dar portarul Daciei a reuşit să scoată mingea de la rădăcina barei. Opt minute mai târziu Spânache a fost la un pas de a marca de la aproape 70 de metri, însă portarul Andrei, a reuşit să evite, in extremis, golul. Prima reacţie a echipei brăilene a venit abia în minutul 34 când Patrick Petre a şutat de la marginea careului, mingea deviată de un adversar a ajuns la Ioniţă însă acesta a trims-o imprecis.

Dacia Unirea putea deschide scorul prin Vîlceanu (min. 38), dar mingea şutată de el a lovit transversala. A urmat un contraatac rapid al celor de la Valea Mărului însă Partenie a fost ajuns şi deposedat de minge de către Arnaud. În prelungirile primei reprize, Dacia Unirea a mai avut două şanse de a deschide scorul prin Moroianu şi Patrick Petre din lovitură liberă, dar de fiecare dată Olaru a avut intervenţii foarte bune.

La două minute de la reluare, după o acţiune prelungită de atac, Dacia Unirea a obţinut un corner, Patrick Petre a centrat în faţa porţii şi, de la 4-5 metri, Batchabi a trimis mingea sub transversală şi a deschis scorul. Avântul Valea Mărului putea restabili egalitatea în minutul 55 numai că mingea şutată de Spânache, dintr-o poziţie foarte bună, a trecut paralel cu poarta. A urmat un contraatac al echipei brăilene, Petre a intrat în careu, i-a pasat lui Cocîrlă care a îndeplinit o simplă formalitate pentru a marca, iar în minutul 56 Dacia Unirea conducea cu 2-0. Putea fi 3-0 în minutul 68, numai că mingea şutată din lovitură liberă de Petre a lovit încheietura barelor porţii lui Olaru. Ghinionul l-a mai urmărit o dată pe Petre, în minutul 76, când mingea trimisă de el a lovit bara din stânga a porţii oaspeţilor. Iar la faza imediat următoare, Păvălache a şutat în Olaru. Dacia Unirea a continuat să atace şi în minutul 85 a reuşit să înscrie al treilea gol prin Patrick Petre, după o pasă foarte bună a lui Moroianu. Spânache (min. 87) putea marca golul de onoare pentru oaspeţi, dar a trimis mingea în plasa laterală. În minutul 88 Valentin Robu a reuşit să-l învingă pe Olaru şi să stabilească scorul final, 4-0, pentru Dacia Unirea.

Dacia Unirea: Andrei (min. 88: A. Mihai) – Paliu, Moroianu, Arnaud, Păvăche – Cocîrlă (min. 80: Apostolache), N. Ioniţă (min. 88: Oană), Lungu, Vîlceanu (min. 46: V. Robu) – Zamfir (min. 46: Batchabi), P. Petre.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii