Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacia Unirea eliminată din Cupa României, în prelungiri, de Gloria Buzău

• Chică-Roşă a parafat victoria buzoienilor în ultimul minut de prelungire al reprizei secunde • soarta partidei a fost decisă însă de gafa impardonabilă a fundaşului echipei gazdă, Shedrack şi de lipsa de reacţie a portarului Stanciu la golul al doilea al oaspeţilor

 

Pe ansamblu Dacia Unirea a jucat de la egal la egal cu adversara sa din Liga a II-a, SCM Gloria Buzău, dar mai departe în Cupa României merge echipa buzoiană care s-a impus cu 2-1, graţie unei reuşite ale lui Chică-Roşă, din ultimul minut de prelungire al părţii secunde. Însă dacă formaţia brăileană nu le făcea cadou oaspeţilor primul gol, meciul mergea în prelungiri. Practic, soarta partidei s-a jucat în minutul 27, când fundaşul central al gazdelor, Shedrack, un jucător rudimentar care nu are ce căuta nici măcar la o echipă de Liga a V-a, s-a apucat să dribleze în faţa propriei porţi, a pierdut mingea, iar Stoica a îndeplinit o simplă formalitate. Iar echipa buzoiană conducea cu 1-0. Până la acel moment jocul a fost echilibrat. În minutul 2, Stanciu a prins mingea din faţa lui Anton iar patru minute mai târziu, Zamfir a rămas singur cu Horeboiu dar nu a reuşit să înscrie. Dacia Unirea a mai creat o fază frumoasă, în minutul 9, prin Cocîrlă care i-a pasat lui Patrick Petre, acesta fiind cu spatele la poartă i-a aşezat mingea pentru şut lui Zamfir însă atacantul gazdelor nu a reuşit să o trimită spre poartă din 6 metri. La capătul primului sfert de oră, Stanciu a avut din nou o intervenţie foarte bună şi a reţinut mingea de la picioarele lui Iurcu. După o acţiune personală, Cocîrlă (min. 25) a şutat la poartă, din întoarcere, însă Horeboiu a reuşit să devieze, in extremis, mingea, în corner. În minutul 33, Gloria Buzău a avut şansa de a-şi majora scorul însă Paţurcă, după ce l-a driblat şi pe Stanciu, a trimis mingea în plasa laterală. Dacia Unirea a alergat după egalare însă după primele 45 de minute buzoienii conduceau cu 1-0.

Echipa gazdă a început foarte bine repriza a doua şi după un şut al lui Ioniţă (min. 48) şi o acţiune a lui Cocârlă (min. 50), încheiată cu un şut la poartă, a reuşit să restabilească egalitatea în minutul 55. Patrick Petre a şutat violent din lovitură liberă de la 28 de metri, Horeboiu a respins mingea în faţă iar Ioniţă a marcat pentru 1-1 şi partida se relansa. Putea fi 2-1 pentru Dacia Unirea în minutul 58 dar mingea şutată de Petre a fost deviată în corner de căpitanul oaspeţilor, Cristian Balgiu.

Stăiculescu (min. 63) de la oaspeţi şi Petre (min. 75) de la gazde şi-au trecut apoi numele pe lista ratărilor. Formaţia brăileană a reuşit să marcheze în minutul 81 prin Sava însă reuşita sa a fost anulată pe motiv de ofsaid.

Partida se îndrepta spre un scor de egalitate şi echipele se pregăteau pentru prelungiri însă în minutul al treilea al prelungirilor, Chică-Roşă a trimis un trasor de la 30 de metri la care Stanciu a fost spectator iar Gloria Buzău s-a impus cu 2-1 şi s-a calificat în şaisprezecimile Cupei României.

 

Patru suporteri inventivi au încurajat Dacia Unirea la acest meci

Pentru că accesul în incinta stadionului este interzis în această perioadă, patru suporteri fideli ai Daciei Unirea au găsit o metodă inedită de a-şi încuraja favoriţii. Aceştia au mers la Însurăţei cu o maşină cu mai multe locuri, un fel de microbuz mai mic. Ei au urmărit meciul de pe capota maşinii. Suporterii au arborat şi un steag în culorile clubului brăilean.

Dacia Unirea: Stanciu – Cocîrlă, Paliu, Shedrack, Păvălache – Ioniţă, Lungu, V. Robu, Vîlceanu (min. 73: Sava) – P. Petre, Zamfir.

Gloria Buzău: Horeboiu – Pîrvulescu, Balgiu, Toma, Nedelea – Anton – Paţurcă, Tucaliuc, Roşu (min. 10: Iurcu) – Stoica, Ciobanu. Au mai intrat Chică-Roşă şi Stăiculescu.
Categorie articol: 

Comentarii