Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacia Unirea continuă acţiunile de formare a echipei de seniori

• la antrenamentul de luni, Gheorghe Barbu a avut la dispoziţie 22 de jucători din toate colţurile lumii • “Cu siguranţă vom alcătui o echipă competitivă în cel mai scurt timp”, a dat din nou asigurări noul manager, Cristian Hossu” • în acelaşi timp, mai mulţi părinţi au venit decişi să-şi ia copiii de la Dacia Unirea, unde, consideră ei, juniorii nu au viitor 

 

După-amiaza de luni a fost una cu două evenimente importante la Stadionul Municipal. Pe suprafaţa de joc a bazei sportive, noul antrenor al Daciei Unirea, Gheorghe Barbu a condus, de la ora 17.00 un antrenament la care au participat 22 de jucători, marea majoritate fiind fotbalişti veniţi în probe. Conform propriei declaraţii, antrenorul Gheorghe Barbu nu a semnat încă un contract cu Dacia Unirea, înţelegerea urmând, cel mai probabil, să se parafeze până la finalul acestei săptămâni.

Rugat să vorbească despre lotul de jucători pe care îl are la dispoziţie, Gheorghe Barbu a spus doar atât: “Încă nu am semnat cu Dacia Unirea. Peste câteva zile vom lămuri şi acest aspect şi apoi vom discuta”.

Foarte vag, dar cu un ton promiţător, a vorbit despre jucătorii care se pregăteau sub comanda lui Barbu, noul manager al clubului, Cristian Hossu.

“Dacia Unirea este în reconstrucţie. Avem în acest moment, în probe, jucători din toată lumea. Nu are rost să dăm nume deocamdată, pentru că unii vin alţii pleacă, dar cu siguranţă vom alcătui o echipă competitivă în cel mai scurt timp”, a precizat Cristian Hossu.

Jucătorii sosiţi luni dimineaţă, majoritatea de culoare, urmau să fie testaţi în două partide amicale: marţi într-un joc de verificare cu ACSC Cazasu, astăzi, 25 iulie, într-o partidă cu Sporting Lieşti.

 

Tensiuni în tabăra juniorilor

Dacă în tribună câţiva spectatori brăileni urmăreau ce se petrece pe dreptunghiul verde, în faţa tribunei principale, în jur de 20 de jucători juniori ai clubului brăilean, alături de antrenorul lor, Puiu Antohi îi aşteptau pe cei din conducerea clubului la discuţii. Părinţii copiilor legitimaţi la club au venit decişi să discute despre viitorul acestora, nemulţumiţi pe undeva de faptul că Dacia Unirea nu le-a oferit nimic, în schimb vrea bani ca să-i lase să plece.

“Contractul meu cu Dacia Unirea a expirat pe data de 30 iunie, iar acum părinţii nu ar mai dori să-i lase la acest club. Jucătorii şi părinţii au contactat conducerea clubului şi astăzi vom avea o discuţie de principiu, una care să înlăture această stare de incertitudine. Părinţii sunt dispuşi să plătească grila de formare, numai ca aceşti copii să se pregătească în continuare cu mine. Să fie clar, eu nu am forţat pe nimeni să facă acest pas, fiecare face ceea ce doreşte”, a declarat antrenorul Puiu Antohi.

“Noi am venit decişi să-i luăm pe copii de la acest club. Dacia Unirea nu le-a oferit nimic, noi am plătit cantonamentele, noi le-am asigurat toate condiţiile ca să înveţe tainele fotbalului. Deocamdată am purtat o primă discuţie cu vicepreşedintele Vasile Popa, urmând ca, în cel mai scurt timp, să rezolvăm această problemă. Copilul meu nu mai are viitor la acest club, el vrea să joace fotbal şi voi încerca să-i ofer această şansă. Am primit asigurări că peste câteva zile conducerea Daciei Unirea va vorbi cu fiecare părinte în parte”, a punctat tatăl fotbalistului Daniel Orăşanu.

“De la clubul formator, la care este legitimat, sportivul poate pleca doar în condiţiile în care clubul la care va avea contract îşi asumă acoperirea cheltuielilor de formare până la momentul în care are loc transferul celui în cauză. Noi atragem încă o dată atenţia asupra prevederilor articolelor 66 şi 83 din Regulamentul Disciplinar al FRF. Iar pedepsele pentru încălcarea lor sunt drastice şi o parte dintre ele sunt deja afişate pe site-ul clubului Dacia Unirea. Noi vom discuta cu părinţii şi jucătorii în litera regulamentelor”, a declarat Vasile Popa, vicepreşedintele Daciei Unirea.

Vă reamintim că, săptămâna trecută, au mai fost astfel de tensiuni la sediul Clubului sportiv de fotbal Dacia Unirea Brăila, mai mulţi părinţi protestând la uşa clubului, pe Stadionul Municipal, supăraţi că nu-şi pot transfera copiii, legitimaţi la Dacia Unirea Brăila, la alte cluburi de fotbal din judeţ.
Categorie articol: 

Comentarii