Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacia Unirea a câştigat cu 6-3, la penalty-uri, partida cu Axiopolis

• şi s-a calificat în şaisprezecimile Cupei României după un meci cu trăiri maxime, ca în sezonul precedent • a fost 2-2 după 90 dar şi după 120 de minute • a fost apoi 4-1 pentru elevii lui Florentin Petre la loviturile de departajare

 

Miercuri, 12 septembrie, formaţia brăileană a câştigat meciul din faza a patra naţională a Cupei României la fotbal, de la Axiopolis Cernavodă şi s-a calificat în şaisprezecimile competiţiei, după o partidă cu trăiri maxime, ca în sezonul precedent. Anul trecut Dacia Unirea, care din minutul 86 a rămas în inferioritate numerică după o eliminare a lui Cosmin Mihai, pentru cumulul a două cartonaşe galbene, a trecut la loviturile de departajare, în deplasare, de Sporting Lieşti. Anul acesta situaţia s-a repetat la indigo: echipa brăilenă a condus cu 2-1 la pauză, în repriza a doua a avut şansa desprinderii dar a ratat şi, după primele 90 de minute, scorul a fost egal, 2-2. Gruparea pregătită de Florentin Petre a fost apoi în inferioritate numerică după ce, în minutul 83, Mădălin Calu a fost eliminat, pentru cumul de cartonaşe galbene. Dacia Unirea s-a calificat în şaisprezecimile Cupei României la loteria penalty-urilor.

Brăilenii au irosit prima şansă de gol la capătul primului sfert de oră prin Liviu Gheorghe. Replica gazdelor a venit patru minute mai târziu, când Silviu Moise a şutat fără speranţe pentru portarul Avram, şi Axiopolis conducea cu 1-0.

Finalul primei reprize a aparţinut oaspeţilor şi până la pauză Dacia Unirea a întors rezultatul în favoarea sa. Noul sosit în tabăra brăileană,  Adreano Van der Driest a fost faultat în careul gazdelor în minutul 28, centralul Dorin Burloiu a arătat punctul cu var, iar Maxin a restbilit egalitatea.

Raul Vitan s-a jucat cu ocaziile create de colegii săi în minutele 32 şi 35, însă cu două minute înainte de pauză acelaşi jucător a fost servant ideal pentru  Bertrand Bebey, iar atacantul a şutat în stânga portarului Puia şi gruparea brăileană conducea cu 1-0 după primele 45 de minute.

În repriza a doua Dacia Unirea a încercat să-şi păstreze fragilul avantaj, în timp ce Axiopolis a alergat după golul egalizator. Cei care au marcat în această parte a partidei au fost jucătorii echipei gazdă. Echipa din Liga a III-a a beneficiat de un corner în minutul 79, iar Andreescu a restabilit egalitatea.

Cu şapte minute înainte de final Calu a primit cel de-al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu şi a fost trimis la cabine.

Cu un jucător mai puţin Dacia Unirea s-a apărat foarte bine, a avut şi două situaţii de poartă irosite de Vitan, dar după cele două reprize de prelungire scorul a fost acelaşi, 2-2.

La loviturile de departajare de la 11 metri Dacia Unirea a marcat prin  Lu  Yuefeng, Ciucureanu, Raul Vitan şi Silviu Crăciun în timp ce formaţia gazdă a înscris o singură dată prin Silviu Moise, iar echipa antrenată de Florentin Petre şi-a asigurat accederea în faza următoare a Cupei României.

 

Dacia Unirea: Avram – Maxin (min. 113: Ciucureanu), B. Hamza, Moroianu, Manu – M. Calu, Lu  Yuefeng – Vitan, L. Gheorghe (min. 62: A. Pleşa), Van der Driest (min. 71: Hâmpea) – Bebey (min 86: S. Crăciun).
Categorie articol: 

Comentarii