Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacia Unirea a câştigat cu 2-0 partida cu ACS Poli Timişoara

• Ben Hamza şi Andrei Pleşa au semnat reuşitele celei de a doua victorii stagionale pentru echipa lui Florentin Petre •  însă Dacia Unirea încheie anul 2018 pe loc retrogradabil

 

Dacia Unirea a reuşit a doua victorie stagională, 2-0, pe Municipal, în partida cu ACS Poli  şi a predat “lanterna roşie” timişorenilor.

“Am simţit că vom câştiga acest meci pentru că, din toate punctele de vedere, jucătorii au respectat sarcinile trasate. Am discutat cu ei toată săptămâna despre acest joc, înainte de meci, iar rezultatul ne-a fost favorabil. Din punctul meu de vedere îi consider ca pe nişte eroi, sunt copii pe care îi apreciez şi sunt încântat să lucrez cu ei”, a declarat  Florentin Petre imediat după meci.

Formaţia brăileană a încheiat anul 2018 cu un succes pe teren propriu şi cu speranţa că la anul lucrurile vor sta cu totul şi cu totul altfel în ceea ce priveşte finanţarea de la autorităţile locale. Deocamdată, brăilenii s-au bucurat că nu mai sunt pe ultimul loc în Liga a II.

Partida de pe Municipal a fost una de luptă, pentru că punctele puse în joc erau foarte importante pentru ambele combatante.

La fel ca şi în partida anterioară de pe teren propriu, Dacia Unirea a fost la un pas de a primi gol chiar în primul minut de joc. Merville a pasat greşit, atacantul timişorenilor, Stere, a interceptat mingea, a şutat de la marginea careului mare dar Avram a rezolvat cu brio situaţia.

Jucătorii pregătiţi de Florentin Petre au preluat iniţiativa şi, în minutul 7, au obţinut o aruncare de la margine, Vitan a fost faultat pe linia de corner de Melinte. Van den Driest a centrat în faţa porţii, iar Ben Hamza a reluat mingea, cu capul, de la marginea careului mic, direct în vinclul porţii apărate de Contra. Putea fi 2-0 pentru echipa gazdă în minutul 11 dar Ciucureanu a trimis mingea razant cu stâlpul din stânga al porţii oaspeţilor.

În continuare, Dacia Unirea a evoluat prudent, ceea ce le-a permis timişorenilor să aibe o posesie superioară a mingei, însă oaspeţii au trecut de fiecare dată peste faza de creaţie şi au mizat doar pe mingi aruncate la bătaie la marginea careului gazdelor, acţiuni care nu au periclitat poarta apărată de Avram. ACS Poli a încheiat două acţiuni cursive de atac în minutele 34 şi 41 cu şuturi la poartă expediate de Drăghici şi Stere însă niciunul dintre ei nu a reuşit să cadreze mingea pe spaţiul porţii. Totuşi, în cel de-al treilea minut de prelungire al primei reprise, timişorenii au irosit o mare şansă de a egala, când Bîrnoi a centrat în careu pentru Drăghici, acesta a trimis mingea, cu capul, din 6 metri, la colţul scurt, însă Raul Avram şi-a demonstrat clasa şi a evitat golul.

Jucătorii pregătiţi de Florentin Petre au ieşit de la cabine decişi să tranşeze definitiv partida în favoarea lor, dar Lu Yeufeng şi Merville în aceeaşi fază din minutul 48, sau Hamza (min. 55) şi-au trecut numele doar pe lista ratărilor. Ciucureanu a reuşit să marcheze în minutul 57 însă reuşita sa a fost anulată de asistenta Alexandra Petrea, care a semnalizat poziţia de ofsaid în care s-a aflat brăileanul la această fază.

ACS Poli a irosit alte două şanse de a restabili egalitatea prin Stere (min. 62) şi Bîrnoi (min. 72) şi cum ocaziile se răzbună, în minutul 74, Andrei Pleşa a trimis mingea în vinclul porţii lui Contra, iar Dacia Unirea conducea cu 2-0.

Formaţia timişoreană a dominat teritorial până la finalul partidei însă Avram fost în zi de graţie şi Dacia Unirea a obţinut o victorie meritată în disputa cu ACS Poli.

Dacia Unirea: Avram – Coteţ, Merville, B. Hamza, Manu – Ciucureanu, Pleşa, Lu Yeufeng, Hîmpea – Van den Driest, Vitan (min. 94: Le Metayer).

ACS Poli Timişoara: M. Contra – Foca (min. 80: Bocşan), Melinte, Ivanov, D. Filip – Golda, Haruţ, D. Codrea, Bîrnoi (min. 80: D. Pop) - Drăghici, Stere.

 

Florentin Petre: Veştile care vin de la autorităţile locale sunt încurajatoare

La conferinţa de presă, tehnicianul Daciei Unirea a lăsat să se înţeleagă că în această iarnă lotul va fi remaniat, că vor fi jucători care vor pleca dar că vor fi aduşi alţii experiemntaţi, care să poată decide soarta următoarelor partide. Fotbalişti care vor fi aduşi la Brăila după ce clubul de fotbal va primi un buget din partea autorităţilor locale.

“Bineânţeles că o parte dintre jucătorii actuali vor pleca şi vor rămâne doar cei care vor să muncească alături de noi. Eu nu vreau să dau afară pe ninemi, dar nici nu poţi să-i ţii cu forţa. Eu aşa am învăţat, ca să ai rezultate trebuie să te antrenezi foarte bine şi să dai sută la sută pe teren în orice situaţie. Dacă unii vor pleca, vor veni alţii, vreau fotbalişti apropiaţi calitativ, îmi doresc un lot de 23 de jucători. Dar mizăm şi pe juniorii din curtea noatră. Avem deja şase copii care se pregătesc cu formaţia de seniori, iar în vizorul meu mai sunt câţiva de la echipele de juniori A şi B. Sunt copii buni, de calitate, pe care trebuie însă să-i muncim cum scrie la manualul de fotbal. Şi veştile care vin de la autorităţile locale sunt încurjatoare. Am avut deja o discuţie cu preşedintele CJ, Francisk Chiriac, şi pot spune că a fost încurajatoare, mi s-a promis că lucrurile se vor rezolva, mă refer la ajutorul financiar. Eu sunt un om corect şi când promit ceva mă ţin de cuvânt, doresc acelaşi lucru şi din partea oficialităţilor locale”, a declarat Florentin Petre la conferinţa de presă.
Categorie articol: 

Comentarii