Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacia Unirea a învins cu 2-1 Academica Clinceni şi visează la promovare

Dacia Unirea a câştigat cu 2-1 partida cu Academica Clinceni după ce la pauză a fost condusă cu 1-0, jucătorul partidei fiind Marius Onofraş, autorul celor două reuşite ale gazdelor. Onofraş şi-a mai trecut în cont şi două bare. Practic, meciul a fost la discreţia brăilenilor, care au fost superiori la capitolul posesie a mingii, dar şi la cel al ocaziilor de poartă. În primul minut de joc, Muscă a şutat puţin pe lângă poartă de la 25 m, iar după un corner executat de Costel Roşu (min. 6), Sorin Frunză a trimis mingea razant cu vinclul porţii apărate de Iancu. La o fază care nu anunţa nimic, în minutul 13, Mitrea a degajat mingea până la Venţer, acesta a şutat, iar Darius Buia a îndeplinit o simplă formalitate şi oaspeţii conduceau cu 1-0. Au urmat o avalanşă de ocazii la poarta oaspeţilor, însă tabela nu s-a mai modificat până la pauză. Roşu (min. 22) i-a pasat lui Onofraş, însă atacantul brăilean nu a găsit spaţiul porţii, Puşcaşu (min. 27) l-a luat la ţintă pe portarul Iancu, iar Muscă şi Roşu, în aceeaşi fază, nu au găsit calea spre gol. În minutul 42, Dacia Unirea a irosit o situaţie rarisimă de a egala, Onofraş a intrat în careul oaspeţilor şi a lobat mingea peste Iancu, aceasta a lovit transversala, a revenit în teren, dar Puşcaşu, de la doi metri, a trimis-o cu capul, pe lângă poartă. În ultimul minut al primei reprize ambele formaţii au trecut pe lângă gol, Matei a şutat din careu, dar Mitrea a reţinut mingea în doi timpi, apoi, pe contraatac, Frunză a şutat de la marginea careului de 16 m, iar Ştefan a degajat mingea de pe linia porţii.

La trei minute de la reluare, după un corner executat de Roşu, Marius Onofraş a şutat sub transversală şi a restabilit egalitatea. După alte nouă minute Onofraş a reuşit "dubla", după o pasă foarte bună a lui Puşcaşu şi a stabilit scorul final al partidei, 2-1, pentru Dacia Unirea. În minutul 60 Onofraş a fost blocat în momentul şutului de Neagu şi tot el a trimis mingea în bară trei minute mai târziu. Muscă a mai irosit o şansă de gol în minutul 65, iar până la finalul partidei nu s-a mai consemnat nimic deosebit în teren, astfel că formaţia brăileană a obţinut o victorie meritată, una de moral înaintea partidei de sâmbătă, din Giuleşti, cu Rapid Bucureşti.

Dacia Unirea: Mitrea - Niţă (min. 75: P. Ioan), Ivan, Ghiocel, Necoară (min. 46: Stănciulescu) - Roşu, Petean, Puşcaşu (min. 68: Dima), Frunză - Muscă, Onofraş.
Antrenor: Alin Pânzaru
Academica Clinceni: Iancu - Venţer, Niţu, D. Lung, Ştefan - Pham-Huy (min. 50: Gheorghe), Neagu, Matei, Benzar (min. 70: Patriche) - L. Ganea, D. Buia (min. 33: Antohi).
Antrenor: Mugur Bolohan

 
Categorie articol: 

Comentarii