Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacia Unirea învinsă de Ripensia Timişoara după un penalty controversat

• scorul a fost egal până în minutul 68, când gazdele au primit un penalty, după o fază controversată, iar Ripensia s-a impus cu 2-1după fluierul de final, Niţă a primit al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu 

 

Echipa gazdă a început foarte bine partida cu Dacia Unirea şi doar intervenţiile salvatoare ale lui Botaş au făcut ca în primele zece minute Ripensia să nu înscrie de trei ori. Trupa lui Paul Codrea putea deschide scorul încă din minutul 6, când Toma a şutat din lovitură liberă de la 22 de metri, dar Botaş a plonjat salvator. În minutul următor portarul brăilean nu a mai avut replică la şutul lui Ndiaye Mediop, după o pasă foarte bună a lui Bădăuţă. După ce a înscris, Ripensia a continuat să dicteze ritmul partidei, iar în minutul 10 Botaş a avut din nou o intervenţie salvatoare pentru echipa sa la şutul din lovitură liberă al lui Mânecan. Următoarea ocazie a reprizei s-a derulat în minutul 21 şi a aparţinut tot gazdelor, dar după un contraatac rapid, Bădăuţă a şutat pe lângă poartă.

La primul contraatac periculos, derulat în minutul 26, Dacia Unirea a restabilit egalitatea, 1-1, prin Banyoi care a şutat sub transversală de la marginea careului mic, după o centrare a lui Vitan. Pe finalul primei reprize oaspeţii puteau trece în avantaj dar Vitan (min. 39) şi Ţăranu (min. 39) nu au reuşit să-l învingă pe Contra. În penultimul minut de joc Ungureanu a intrat în careu dar a trimis mingea peste poartă.

Prima acţiune periculoasă din repriza a doua s-a derulat abia în minutul 60, când Alpro a primit mingea în careul brăilenilor dar a şutat pe lângă poartă. Opt minute mai târziu, după o fază controversată în careul brăilenilor, arbitrul de centru a acordat penalty pentru Ripensia, brăilenii au protestat vehement spunând că Vitan a lovit mingea şi nu piciorul lui Adrian Popa, însă hunedoreanul Denis Haidiner nu a întors decizia. Ndiaye Mediop a şutat în dreapta lui Botaş, iar timişorenii au revenit în avantaj, 2-1.

Până la finalul partidei niciuna dintre combatante nu a mai înscris, nimic deosebit nu s-a mai consemnat pe teren în cele patru minute de prelungire, iar Ripensia s-a impus cu 2-1.

Formaţia timişoreană s-a distanţat de locurile retrogradabile în timp ce Dacia Unirea, după a doua înfrângere consecutivă din 2018, şi-a redus şansele de a se menţine în Liga a II-a.

După fluierul de final, Niţă, a mai primit un cartonaş galeben, pentru proteste de această dată, şi a primit astfel şi cartonaşul roşu.

 

Dacia Unirea: Botaş - Niţă, Ţăranu, Hamza, Nicola - Anghelina, Stănciulescu (min. 84: Dushkaj) - Manea, Bucur (min.12: Ciucureanu), Vitan (min. 70: Cubleşan) - Banyoi

Ripensia Timişoara: Munteanu (min. 32: M. Contra) - Bocşan, Burdeţ, Apro (min. 66: Ţugui) - Popa, Mînecan (min. 86: Stoi), Zurbagiu, Toma - Ungureanu - Mediop, Bădăuţă.
Categorie articol: 

Comentarii