Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacia Unirea a început sezonul cu o înfrângere pe teren propriu

• formaţia brăileană a fost învinsă cu 2-1 de Ripensia Timişoara • gazdele au ratat un penalty la scorul de 1-1 prin Liviu Gheorghe • chinezul Yuefeng Lu a debutat cu gol pentru formaţia brăileană

 

Cu toate că în săptămâna premergătoare partidei cu Ripensia formaţia brăileană şi-a prezentat toate achiziţiile, în primul meci oficial din noul sezon gruparea de la Dunăre a aliniat o echipă foarte tânără cu doar doi stranieri, chinezul Yuefeng Lu şi tunisianul Hamza. Iar cei menţionaţi precum şi Gabriel Niţă au fost singurii jucători care au demonstrat că merită să joace în Liga a II-a. Ceilalţi fotbalişti aduşi din toate colţurile lumii, aşa cum menţiona managerul Cristian Hossu la un moment dat, nu au fost trecuţi nici măcar pe lista jucătorilor de rezervă.

Meciul de pe Municipal a avut o primă repriză anostă, dar cu un gol în contul Ripensiei şi una secundă cu multe faze de poartă. Condusă cu 1-0 din minutul 40, Dacia Unirea a egalat în partea a doua a întâlnirii prin chinezul Yuefeng Lu şi a avut şansa să se desprindă la 2-1, dar Liviu Gheorghe nu a reuşit să transforme lovitura de la 11 metri acordată gazdelor. Ripensia a forţat şi după o cascadă de ocazii, care mai de care mai spectaculoase, a reuşit să înscrie golul victoriei printr-un jucător U21,  Andrei Dumiter şi a plecat cu toate punctele de la Brăila.

 

Brăilenii au fost mai periculoşi în prima repriză până la pauza de hidratare. Vitan (min. 5) a trimis mingea pe lângă poartă, iar după o acţiune colectivă a gazdelor, Maxin (min. 15) i-a pasat lui Roland Stănescu. Acesta a şutat la colţul lung, prea uşor însă, ca să-l păcălească pe Dobre. Replica timişorenilor a venit în minutul 18, când Toma a centrat în careul brăilenilor, Anghelina a şutat la colţul lung, însă un apărător al gazdelor a deviat mingea în corner, iar după executarea fazei fixe, Anghelina a trimis mingea peste transversală. Maxin (min. 23) şi Vitan (min. 34) şi-au încercat şansele de la distanţă, însă de fieacare dată mingea a ocolit poarta apărată de Dobre.

Pe contraatac, în minutul următor Ripensia putea deschide scorul: Călin Toma a centrat în careul brăilean, Ungureanu a reluat mingea, cu latul, din interiorul careului, dar ea a trecut pe lângă ţintă. Cu cinci minute înainte de finalul primei reprize, Ripensia a deschis scorul: Ungureanu a centrat în careul gazdelor, iar tânărul mijlocaş George Monea a trimis cu mingea, cu capul, spre poartă, aceasta a lovit bara din dreapta lui Avram şi a poposit în plasă.

La şapte minute de la reluare, Apro a marcat pentru Ripensia, însă asistentul Doru Zamfir nu a validat golul deoarece jucătorul timişorean se afla în ofsaid când a primit mingea.

Dacia Unirea putea profita prin Roland Stănescu de gafa monumentală a tânărului portar Ştefan Dobre,  atacantul gazdelor i-a furat mingea, a trimis-o pe spaţiul porţii dar alt fundaş U21, Alin Burdeţ, a scos salvator de pe linia porţii. A urmat un şut al lui Dumiter (min. 63), dar mingea a ocolit spaţiul porţii şi o altă gafă a portarului Dobre de care nu a profitat Coteţ (min. 65).

Jocul bun al brăilenilor s-a concretizat două minute mai târziu, când Vitan a centrat în carul oaspeţilor iar chinezul Yuefeng Lu a trimis mingea pe jos, în plasa porţii timişorenilor şi a restabilit egalitatea. Dacia Unirea a avut şansa să treacă în avantaj în minutul 71, când arbitrul de centru Cristian Dumitrică a acordat penalty pentru gazde, după ce Niţă a fost faultat în careul Ripensiei, însă Dobre s-a revanşat după gafele făcute anterior şi a respins cu piciorul stâng, mingea şutată de Liviu Gheorghe.

Oaspeţii nu s-au mulţumit cu un punct şi s-au aruncat cu întreg efectivul în atac, iar în minutul 80 au irosit o dublă şansă de a înscrie prin Cluci şi Toma, dar Pleşa şi portarul Avram au scos de fiecare dată mingea de pe linia porţii. La faza imediat următoare, Dacia Unirea a avut şansă pentru că mingea şutată de Dumiter a lovit transversala.

Gazdele puteau egala în minutul 83 numai că mingea centrată de Niţă, a fost reluată, cu capul, de Mucuţă, în braţele portarului Dobre. Ripensia nu a renunţat la victorie şi cu patru minute înainte de finalul partidei a marcat: Ungureanu i-a pasat în adâncime lui Dumiter care a intrat în careu şi a şutat prima dată în bară, mingea a revenit la el şi de această dată nu a mai ratat, a trimis-o în plasă şi a stabilit scorul final al partidei, 2-1, pentru Ripensia.

 

Dacia Unirea: R. Avram - Niţă, N. Ichim, Hamza, Hîmpea - Yuefeng Lu, Calu (min. 61: Coteţ) - Pleşa (min. 46: L. Gheorghe), Maxin, Vitan (min. 68: Mucuţă) - R. Stănescu

Antrenor: Gheorghe Barbu

Ripensia Timişoara: Dobre - Popa, Burdeţ, Apro, C. Toma - Stoi, Anghelina - G. Monea (min. 93: Vlada), Zaluschi (min. 58: Cluci), Ungureanu - Dumiter

Antrenor: Ciprian Urican.
Categorie articol: 

Comentarii