Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacia Unirea, în pericol de a nu începe campionatul

Dacia Unirea este pregătită din punct de vedere sportiv pentru sezonul competiţional 2015-2016, iar rezultatul şi jocul elevilor lui Alin Pânzaru din amicalul cu Unirea Slobozia reflectă acest lucru, însă situaţia financiară a echipei este în continuare incertă. Şi, conform declaraţiei pe care antrenorul a dat-o duminică, formaţia brăileană este în pericol de a nu se prezenta la startul campionatului. Mai precis, Dacia Unirea nu va putea organiza meciul de sâmbătă, 29 august, cu Rapid CFR Suceava, pentru că banii promişi de Consiliul Judeţean rămân în continuare o "fata Morgana".
"Una caldă, alta rece. După ultimul meci de pe teren propriu ne-am făcut iluzii pentru viitorul sezon competiţional, pentru că am jucat bine şi am obţinut un rezultat pe măsura evoluţiei noastre. Sub acest aspect lucrurile păreau să intre pe făgaşul normalităţii. Însă vestea rea este că banii încă rămân de domeniul promisiunilor. Marţea trecută ştiam că problema finanţării echipei va fi pusă pe ordinea de zi a şedinţei de la CJ, însă acest lucru, în fapt, nu s-a întâmplat. Fără bani nu putem începe campionatul, asta e clar. Numai noi ştim cum i-am ţinut în priză pe jucători, ei s-au pregătit cu ardoare, dar am constatat că fotbalul nu este pe lista de priorităţi a Consiliului Judeţean. Am făcut tot ce depindea de noi ca să intrăm în normalitate, să putem fi ajutaţi financiar. E păcat, după atâta timp în care ne-am agitat ca să salvăm fotbalul brăilean, să facem ca totul să fie legal pentru a putea fi finanţaţi, să vină o astfel de veste chiar pe ultima sută de metri. Fără banii de la CJ nu cred că vom putea începe campionatul", a declarat Alin Pânzaru.
Contactat telefonic, preşedintele clubului brăilean, Valentin Avramescu, a confirmat cele spuse de Pânzaru şi a tras, la rândul său, un semnal de alarmă privind viitorul Daciei Unirea.
"Marţi, 18 august preşedintele Viorel Mortu ne-a înştiinţat că totul este în regulă şi că problema finanţării echipei Dacia Unirea, va fi pusă pe ordinea de zi a şedinţei CJ. Până la urmă acest lucru nu s-a întâmplat, ba mai mult vineri dimineaţă, am fost informaţi că serviciul juridic a mai găsit câteva probleme legate de finanţare, ce mai trebuie rezolvate. Noi nu mai avem timpul necesar să aşteptăm pentru că mai sunt câteva zile până la startul campionatului. Problema este gravă, în acest moment, şansele ca noi să începem competiţia sunt foarte mici", a precizat Valentin Avramescu.

 
Categorie articol: 

Comentarii