Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Dacă împrumutăm bani ca să facem protecţie socială, atunci aceşti bani se duc într-o gaură neagră"

* numai că - fapt concret de miopie doctrinară - perspectiva lui pare a fi în răspărul oricărei optici social-democrate asupra conceptului de protecţie socială * Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele social-democraţilor brăileni, a declarat că nu crede în măsurile propuse de guvernanţi pentru relansarea economiei naţionale, atâta timp cât ele nu comportă şi un pachet de măsuri anti-criză

Social-democraţii brăileni sunt foarte sceptici în privinţa capacităţii Guvernului Boc de a scoate România din actualul marasm economic. Ieri, în cadrul unei conferinţei de presă a PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele filialei judeţene, a declarat că nu crede în măsurile propuse de guvernanţi pentru relansarea economiei naţionale, atâta timp cât ele nu comportă şi un pachet de măsuri anti-criză care să vizeze creditarea şi obţinerea de subvenţii pentru facilitarea creării de locuri de muncă, pentru a se ajunge astfel şi la posibilitatea achitării taxelor şi impozitelor. "De asemenea, nu cred că dezechilibrul dintre populaţia activă şi cea asistată se va schimba foarte curând, în aceste condiţii statul trebuind să plătească o groază de bani, pentru că fondul de pensii nu mai este, la Casa de Asigurări de Sănătate nu mai sunt bani. Au avut ele grijă, guvernele care s-au perindat..., cu toate că nimeni nu se întreabă de ce s-au băgat în aceşti bani şi nu au lăsat banii pensionarilor şi caselor de sănătate", a punctat Stancu.

22psd2Miopie doctrinară

În ceea ce îl priveşte pe Aurel Simionescu, prim-vicepreşedintele PSD Brăila, acesta consideră că principala problematică economică cu care se confruntă ţara la această oră este necesitatea de a crea venituri. "Vorbim despre reducerea cheltuielilor, salarii, număr de personal angajat, sporuri, etc. Dar nu vorbim despre venituri. Problema pe care o are România astăzi este să creeze venituri. Să acopere necesarul de cheltuieli, indiferent care sunt ele, de la investiţii până la salariul bugetarilor, astfel încât activitatea în ţară să meargă. Suntem în situaţia în care, reducând mereu cheltuielile, reducem şi puterea de cumpărare a oamenilor, iar reducând puterea de cumpărare, tot ceea ce înseamnă activitate, indiferent că este comerţ, indiferent că este producţie, scade, şi intrăm într-o spirală din aceasta care se întinde din ce în ce mai mult, şi avem din ce în ce mai puţini bani şi din ce în ce mai puţină producţie", a declarat social-democratul. De asemenea, Simionescu a încercat să explice direcţia nefericită pe care o poate lua un împrumut de bani, la această oră, dacă va fi orientat pe domeniul protecţiei sociale. Numai că - fapt concret de miopie doctrinară ! - perspectiva lui pare a fi în răspărul oricărei optici social-democratice asupra conceptului de protecţie socială, punctul lui de vedere fiind unul curat liberal. "Dacă împrumutăm bani şi-i împrumutăm pentru marile investiţii, de genul autostrăzi sau altceva, e un subiect. Dacă împrumutăm bani ca să facem protecţie socială, ca să acoperim deficitul de încasări din TVA şi accize, atunci aceşti bani se duc într-o gaură neagră, iar la anul, sau peste doi ani, vom fi exact în aceeaşi situaţie, dacă nu cumva în una mai rea", a conchis Aurel Simionescu.
Categorie articol: 

Comentarii