Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Da, chiar nu vor mai fi bani la buget

Nu este un secret şi nu a fost niciodată: promisiunile aiuritoare ale guvernării PSD-ALDE privind majorările continue şi uriaşe de pensii şi salarii la stat nu pot avea acoperire în realitate. Am mai spus-o: nu a inventat PSD-ALDE (şi nimeni altcineva în lume) o reţetă magică a guvernării pe bază de bani pentru bugetari şi pensionari. Dacă exista, o aplicau şi alţii. Iar cine crede că un guvern poate tipări bani ca să dea la toată lumea cât vrea şi că doar nişte guvernanţi răi nu doresc să facă asta înseamnă pur şi simplu că habar n-are pe ce lume trăieşte şi chiar nu are rost să-şi mai bată capul citind mai departe.

Evident, Puterea PSD-ALDE ia în calcul îngheţarea salariilor bugetarilor anul viitor şi neaplicarea Legii salarizării pe care tot ea a votat-o. E un document oficial, trimis de Ministerul Finanţelor Comisiei Europene, prin care se încearcă prezentarea unor soluţii de evitare, de către România, a unei crize bugetare. Cel mai probabil fix aşa vor sta lucrurile - asta pe lângă creşterea unor taxe şi impozite. De asemenea, nici pensionarii – nu cei cu pensii speciale – să nu-şi facă prea mari iluzii. Pensiile alea uriaşe de prin 2021 sunt prostii pentru cei despre care vorbeam mai sus, care cred în povestea cu tipăritul banilor (apropo, am mai auzit una recent: Boc face ce face în Cluj-Napoca din banii pe care i-a furat cu sacii când era premier, bani rezultaţi din reducerea salariilor bugetarilor!).

Îmi place totuşi să cred că 9 din 10 bugetari sunt conştienţi că povestea cu creşterea salariilor nu poate ţine prea mult. Îmi place să cred că, majoritatea având ceva şcoală la activ, mulţi chiar facultăţi bune, sunt conştienţi că este posibil chiar ca tot ceea ce au primit acum în plus să li se taie în viitor. Îmi place să cred că realizează că a fost o conjunctură de moment şi că ţara asta se duce dracului cu totul dacă dezmăţul ăsta bugetar total iresponsabil mai continuă mult. Îmi place chiar să cred că majoritatea bugetarilor înţelege că le-a surâs soarta vreun an-doi, ca „investitorilor” de la FNI sau de la Caritas, dar că realizează că totul e de fapt o ţeapă şi că, la un moment dat, colosul de lut se va prăbuşi. Îmi place să cred că bugetarii realizează că, pentru a plăti salarii la stat şi pensii mari, un guvern chiar trebuie să aibă bani pentru asta, nu doar să-i tipărească. Şi că poate avea bani doar stimulând investiţiile – nu consumul -, susţinând sectorul privat şi dezvoltând infrastructura – ceea ce actuala Putere nu face. De fapt, actuala Putrere stimulează, susţine şi dezvoltă doar lumea infracţională.

Şi-mi place să cred că 9 din 10 bugetari nu vor crede minciuna aia care urmează să fie spusă de PSD-ALDE, cum că UE nu ne dă voie să avem salarii şi pensii mari  şi nu vrea să ne dezvoltăm. Sau sunt eu prea optimist în privinţa bugetarilor?

 
Categorie articol: 

Comentarii