Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Daţi-i în cap lui Antistescu!

Este adevărat că statul (municipalitatea, în cazul nostru) ar trebui să amenajeze străzile, să aibă grijă de confortul brăilenilor care plătesc taxe şi impozite. Dar când municipalitatea ori nu vrea, ori nu poate, cred că este de datoria cetăţenilor să ia problema în mâini şi să o rezolve. Asta, atenţie, fără a submina în vreun fel autoritatea statului.

În cazul “Antistescu” problema ţine de principii. Adică, până unde anume se poate implica un cetăţean în rezolvarea problemelor de interes public, care privesc comunitatea locală? Nici măcar despre bani nu este vorba, deşi brăileanul Gheorghe Antistescu a anunţat că este dispus să cheltuie 120.000 de lei , din banii lui, pentru a reface sensul giratoriu şi a pune limitatoare de viteză în zona unde locuieşte. Antistescu vrea linişte nu doar pentru el şi familia lui, ci şi pentru vecinii lui, care sunt deranjaţi de ani de zile de vitezomanii amatori de “liniuţe”.

Omul ăsta nu are nici o pretenţie. Nu vrea să îşi tragă stradă pe numele lui, nu are de gând să se împroprietărească cu domeniul public, ci doar vrea să rezolve o situaţie care îi deranjează pe toţi oamenii din zonă, nu numai pe el. Ciudat este însă că nişte reprezentanţi (culmea!) ai brăilenilor, este vorba despre consilierii municipali ALDE Dan Păun şi Daniela Rădulescu s-au opus (prin abţinere) proiectului propus de Antistescu. Dacă ar fi fost mânaţi de bune intenţii, Păun şi Rădulescu ar fi trebuit să protesteze public pentru faptul că municipalitatea nu are bani, chef sau timp ca să facă din bani publici lucrările propuse de cetăţeanul Antistescu, care contribuie şi cu taxe şi impozite la bugetul local. Nu, Păun şi Rădulescu au spus cam aşa: “Dacă statul nu are bani, atunci să nu se facă nimic! Să moară nu numai capra lui Antistescu, ci şi caprele vecinilor lui Antistescu”.

O astfel de atitudine revanşardă şi lipsită de logică nu are cum să îl onoreze pe un ales local, votat de brăileni (fie şi pe liste, nu uninominal). În loc să ţină cu cetăţenii, alde Păun şi Rădulescu au ţinut cu sistemul. Că se creează un precedent periculos, că unde s-a mai pomenit aşa ceva? Dar unde s-a mai pomenit ca statul să colecteze bani de la cetăţeni şi să nu poată să facă lucrări taman în folosul acelor cetăţeni?! (Power Of The PEOPLE)
Categorie articol: 

Comentarii