Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dăncilă i-a iertat pe primarii PSD susținători ai lui Mihai Tudose

* președintele PSD Viorica Dăncilă a afirmat, vineri, la Brăila că nu dorește să impună sancțiuni, ci preferă calea dialogului * aceasta s-a referit la primarii de comune și orașe din județul nostru, care au semnat un protocol de susținere a lui Mihai Tudose (candidat Pro România) la Alegerile Europarlamentare * la rândul său, președintele executiv al partidului, Eugen Teodorovici a afirmat ironic că primarii “l-au promovat” pe Tudose în Parlamentul European, insinuând că astfel au scăpat de el

 

 

Primarii PSD care au ales să îl susțină pe fostul premier al României Mihai Tudose în Alegerile Europarlamentare pot respira ușurați. Noua conducere a partidului, prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat că nu intenționează să sancționeze pe nimeni. Aceasta a afirmat strict despre primarii din județul Brăila, că probabil îl cunoșteau pe Tudose și că din “patriotism local” au decis să semneze protocolul de susținere față de acesta și chiar să îl ajute în campania electorală. Însă șefa PSD a dorit să puncteze că acest aspect nu va mai fi valabil la viitoarele alegeri, deoarece Mihai Tudose nu va mai candida, prin urmare primarii vor susține candidații partidului din care fac parte.

“Nu am discutat despre acest lucru. Este adevărat că poate din patriotismul local, să spun așa, având un candidat de aici, de la Brăila, au existat voturi pentru domnul Mihai Tudose. Eu vreau să nu mai privesc în urmă, vreau să privesc către viitor. Pentru mine și pentru colegii mei sunt importante Alegerile Prezidențiale, Alegerile Locale și Alegerile Parlamentare și eu cred că toți primarii, toți membrii noștri de partid, și foarte mulți alți cetățeni care vor să fie alături de noi, se vor implica în această campanie. Pentru că în fond vorbim de viitorul României, de viitorul comunităților locale și de ce nu, vorbim de Alegeri Parlamentare ceea ce presupune un nou guvern, care sperăm să fie tot social-democrat”, a declarat Dăncilă.

Cât despre posibile sancțiuni pentru primarii care au semnat un protocol de susținere în Alegerile Europarlamentare pentru Pro România și Mihai Tudose, sursa citată a adăugat că nu dorește să ia astfel de măsuri.

“Am spus încă de la preluarea mandatului că nu aș vrea să merg pe sancțiuni. În momentul în care sancționăm nu cred că noi ca partid câștigăm  foarte mult. Trebuie ca domnul președinte (n.r. șeful PSD Brăila Ion Rotaru) să discute cu ei. Și să sperăm că acest lucru nu se mai întâmplă. Dacă au greșit sau dacă poate au avut o relație cu Mihai Tudose, mai bună - este de aici din Brăila -, acum vorbim despre alte tipuri de alegeri, unde nu este candidat Mihai Tudose și cred că trebuie să revină la statutul lor de primari social-democrați și să se implice în campania pentru partid”, a adăugat Dăncilă.

 

Teodorovici crede că primarii «l-au promovat» pe Tudose la Bruxelles

 

La rândul său, președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici a insinuat că în opinia sa primarii brăileni au făcut acest gest pentru a scăpa de Tudose. Mai exact, acesta a folosit sintagma “l-au promovat”, însă însoțită de un gest din mâini, care ar putea fi interpretată lejer drept “i-au făcut vânt”.

“Poate că acei primari de la Brăila au vrut tocmai să îl promoveze pe domnul Tudose. Adică să «îl promoveze» la Bruxelles, la Strasbourg, la Parlament. Adică au făcut un lucru bun. Știți că și o promovare face parte din viață”, a declarat Teodorovici, ironic.

Liderul PSD Brăila Ion Rotaru a dorit să intervină pe acest subiect și să puncteze că primarii au fost prezenți atât la Congresul PSD, cât și la Comitetul Executiv Județean Brăila, unii dintre ei chiar au luat cuvântul, ceea ce dovedește că sunt alături de partid în continuare. Rotaru a precizat că primarul orașului Ianca nu a participat vineri la CEx, dar nu pentru că nu ar fi dorit, ci pentru că avea o problemă personală în Cluj.

“Nu avem dificultăți din această perspectivă. Astăzi prezența lor aici a confirmat faptul că sunt în organizația PSD, că sunt activi și că nu au niciun fel de dificultăți în a promova ceea ce au de promovat ca ofertă electorală PSD, ca program de guvernare PSD și toate celelalte aspecte care țin de rolul pe care îl are primarul sau președintele de organizație”, a conchis Rotaru.

Reamintim că în luna aprilie lista de susținere față de Pro România și Mihai Tudose în alegerile Europarlamentare a fost semnată inițial de 6 primari PSD, respectiv cei ai orașelor Ianca și Făurei, alături de primarii comunelor: Movila Miresii, Siliștea, Galbenu și Chiscani, dar și de primarul comunei Surdila Găiseanca (ALDE) și cel al comunei Berteștii de Jos (PNL). Ulterior Tudose a anunțat că are susținerea mai multor primari, însă nu le-a mai făcut publice numele pentru a-i proteja.

 
Categorie articol: 

Comentarii