Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dănăilă susţine că Dragomir se laudă cu două proiecte începute de el

• preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a dorit să atragă atenţia că unele dintre proiectele cu care primarul Marian Dragomir (candidatul PSD pentru aceeaşi funcţie) s-a lăudat în campanie, au fost demarate chiar de el, pe vremea când era viceprimar • este vorba despre iluminatul stradal şi despre “Cartierul tinerilor”, care printre altele prevedea şi planuri arhitecturale de case, puse la dispoziţie în mod gratuit tinerilor ce obţineau teren pe Legea 15/2003

 

Preşedinele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a acuzat, recent, că primarul în funcţie Marian Dragomir (candidatul PSD pentru aceeaşi poziţie) se laudă în campanie cu proiecte care nu îi aparţin în mod direct. În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc, vineri, la sediul PNL Brăila, Dănăilă a dorit să vorbească despre anunţul recent al lui Dragomir, legat de punerea la dispoziţie, în mod gratuit, de către Primărie, a trei planuri arhitecturale pentru case, brăilenilor doritori să îşi clădească o locuinţă în oraş. Liberalul a afirmat că această idee a fost preluată din proiectul pe care l-a demarat pe vremea când era viceprimar, care s-a numit generic “Cartierul Tinerilor” şi care prevedea un regulament extrem de clar privind acordarea de terenuri în mod gratuit pentru tineri, în baza Legii 15/2003, dar şi realizarea unui concurs arhitectural, în baza căruia ar fi trebuit să se stabilească câteva modele de case tipizate.

“Am văzut în presă o iniţiativă a domnului primar Marian Dragomir cu privire la lansarea unor proiecte gratuite pentru construcţia de case în Municipiul Brăila. Sincer, este un proiect care mie îmi place foarte mult! Au trecut patru ani de zile de când l-am tot impulsionat de fiecare dată când am avut ocazia şi de fiecare dată când ne-am întâlnit - cel puţin în prima partea a mandatului -, să includă acest proiect în bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului. Este parte a proiectului «Cartierul tinerilor». Atunci când în calitate de viceprimar am atribuit loturile pe Legea 15, pentru tinerii până în 35 de ani. În urma unei atribuiri publice. Au fost peste 100 de loturi atribuite la momentul respectiv. Şi oamenii aveau nişte condiţii acolo, pentru a putea obţine autorizaţia de construire şi edifica locuinţa cât mai repede, astfel încât să nu piardă terenul. Erau nişte garanţii financiare pe care trebuiau să le depună, cu care oamenii au fost de acord. Inclusiv acordarea unor proiecte, care să aibă deja toate avizele pentru loturile de teren care au fost acordate în baza Legii 15. Nu doar proiectul. Pentru că fiecare om care vrea să facă o construcţie, trebuie să obţină o serie întreagă de avize. Degeaba îi dai doar proiectul, dacă îl pui după aceea să meargă la fiecare instituţie şi să mai dureze încă vreo trei luni ca să obţină acele avize. Deci pentru loturile de teren acordate de Primărie gratuit tinerilor, Primăria ar trebui să obţină in corpore avizele de la toţi deţinătorii de reţele şi mai apoi, împreună cu proiectul pentru fiecare locuinţă să fie puse la dispoziţie gratuit fiecărui tânăr care a primit terenuri la Legea 15. Astfel încât să poată începe construcţiile în cel mai scurt timp posibil”, a ţinut să explice Dănăilă.

Acesta a adăugat că această parte a proiectului privind planurile de case a fost amânată în mod inexplicabil de administraţia PSD, în ciuda eforturilor sale de a-l convinge pe Dragomir să pună în aplicare proiectul, în primul an de mandat. Dănăilă a dorit să reamintească faptul că membrii PNL din CLM au solicitat în mai multe rânduri alocarea sumei de 60.000 lei pentru acest proiect, însă propunerea le-a fost respinsă, la pachet cu alte amendamente aduse bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului.

 

Dănăilă revendică şi proiectul legat de iluminatul stradal din Brăila

 

În acelaşi context, Dănăilă a dorit să mai precizeze că nu a putut să nu observe faptul că primarul bifează în campania electorală că Brăila are cel mai bun iluminat stradal. Liberalul a făcut precizarea că şi acest proiect a fost demarat pe vremea când era viceprimar, iniţiativă de care s-a îngrijit personal, astfel că nu i se pare normal ca Dragomir să vorbească despre asta în campanie electorală, din moment ce doar a semnat proiectul deja realizat.

“La începutul campaniei electorale au fost montate nişte mesh-uri în spaţiile publicitare din oraş. Unul dintre proiectele cu care domnul Dragomir iese în faţă şi pe care l-am văzut şi pe materialele sale publicitare, este legat de iluminatul stradal. «Cel mai performant iluminat stradal»! Da. Aşa este. Brăila are cel mai performant iluminat stradal. Dar când a fost întocmită procedura de licitaţie, când s-au finalizat toate procedurile, când s-a adjudecat, când s-a terminat tot ceea ce ţinea de contractarea acestui serviciu, domnul Dragomir nu era primar în funcţie. Dragomir a venit şi a semnat. Şi se laudă cu ele acum. Eu nu am mai văzut la domnul Dragomir o investiţie de 10 milioane de euro aşa cum este iluminatul public din Brăila, cel mai performant şi cu costurile cele mai reduse de întreţinere. Este un proiect pe care l-am gestionat personal în perioada când am fost viceprimar. Domnul Dragomir la nivelul ăsta începe să îşi facă campanie electorală. Îi mulţumesc, dar ar trebui să spună şi de unde au început aceste proiecte şi ale cui au fost iniţiativele. În rest, îi urez succes. Este meritul meu, pentru că eu am fost şi preşedintele comisiei de licitaţie, eu am fost împuternicit să mă ocup de tot acest proces de selectare. Toate actele de procedură au fost semnate de mine, toate actele au fost întocmite şi perfectate de o comisie pe care eu am condus-o. Sunt documente publice în CLM, inclusiv hotărâri de Consiliu, care au fost iniţiate tot de mine la vremea respectivă. Sunt documente publice. La fel cum se întâmplă şi acesta cu casele. «Cartierul tinerilor» se numeşte proiectul pe care l-am iniţiat eu. Dar totuşi este bine că se întâmplă. Ne-am dori să se întâmple toate proiectele”, a conchis Dănăilă.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii