Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dănăilă solicită demisia de onoare a managerului SJU, Delia Râșnoveanu, după cazul Ana-Maria Păduraru

* liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a afirmat că a fost printre cei care i-au sesizat încă de joi seară ministrului Sănătății, Victor Costache, cazul tinerei Ana-Maria Păduraru, care a murit la Brăila pentru că nu a primit tratamentul corect * acesta i-a cerut demisia de onoare managerului Spitalului Județean, Delia Râșnoveanu, dar și echipei aflate la cârma unității

 

Președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a susținut în această seară o conferință de presă în care a criticat dur modul în care a fost gestionat cazul Anei-Maria Păduraru, proaspăta mămică moartă de septicemie, după ce un rest de placentă a rămas nechiuretat. Liberalul a ținut să puncteze că a fost printre primii care i-au semnalat cazul ministrului Sănătății, Victor Sebastian Costache, încă de joi seară, motiv pentru care astăzi acesta a luat decizia de a trimite corpul de control la Brăila.

”Dumnealui a sesizat inclusiv DSP cu privire la situația de la Spitalul Județean Brăila. Astăzi a început un control la cele două instituții. Până la momentul în care domnul ministru s-a sesizat, nimeni nu a făcut nimic. Era o comisie intraspitalicească la spital și un dosar penal care până la urmă oricum are nevoie de niște concluzii medicale, de expertize ca să poată înainta. Deci lucruri care durează. Dar oamenii vor să știe care este situația, care este adevărul și ce a cauzat o astfel de tragedie. Pentru că se poate repeta «Doamne Ferește!», în orice moment, dacă noi nu știm care sunt cauzele și nu încercăm să le prevenim. În primul rând, vinovații trebuie să plătească. Asta este o chestiune clară pe care am discutat-o și cu reprezentanții ministerului, nu doar cu domnul ministru. Cât mai curând vor fi prezentate niște rezultate preliminare ale acestei anchete, astfel încât să se poată dispune niște măsuri pentru remedierea deficiențelor. Ăsta este primul lucru care se poate face pentru a preveni astfel de situații pe viitor”, a declarat Dănăilă, revoltat.

Liderul PNL Brăila a ținut să sublinieze că problemele de la Spitalul Județean au fost sesizate în nenumărate rânduri, însă nimeni nu a luat vreo măsură concretă. Motiv pentru care în prezent s-a ajuns la o asemenea tragedie. Mai mult, Dănăilă a acuzat că la nivelul spitalului s-a încercat mușamalizarea cazului, lucru care poate că ar fi reușit dacă familia nu ar fi făcut publică situația și oamenii nu ar fi ieșit la proteste. Acesta a precizat chiar că a primit mesaje de la oameni din spital care i-au transmis că nu ar fi trebuit anunțat corpul de control, pentru că deja ar fi început ”instruirea” șefilor de secții, a asistenților și infirmierilor privind mesajul pe care îl vor transmite.

Dănăilă a precizat că i se pare absolut impardonabil modul în care tânăra mămică a fost tratată și trimisă de la un spital la altul, acuzată că a fost agresată de soț, dar nu vrea să recunoască, pentru ca în final aceasta să moară pentru că avea o infecție extrem de agresivă în corp, pe care nimeni nu a depistat-o.

 

Dănăilă cere «să cadă capete»

Alexandru Dănăilă a insistat pe ideea că managerul Delia Râșnoveanu și echipa de  conducere de la Spitalul Județean Brăila trebuie să își dea demisia de onoare după acest caz tragic.

”Este exclusiv o problemă legată de management. La informațiile pe care le am acum. Din punctul meu de vedere este o problemă de management, de proceduri, de circuite interne, de gestionare a unor situații de criză, de triere a pacienților. (...) Trăim tragedii de genul acesta care se pot repeta în orice moment. Pentru că noi nu știm care este motivul, nu știm ce trebuie remediat pentru că totul este ținut cu capacul pus, totul este ascuns. Se încearcă mușamalizarea acestor cazuri. Îi cer public și oficial astăzi demisia de onoare doamnei director Delia Râșnoveanu! Și nu doar dânsei, ci întregii echipe! Pentru că lucrurile încep să degenereze. Lucrurile trebuie să se schimbe acolo și e clar că dacă nu se schimbă persoanele, mentalitatea va rămâne aceeași. A murit o tânără, perfect sănătoasă, care din neglijența și din lipsa unor proceduri clare nu a putut să fie tratată și să fie salvată la timp. Cu atât mai mult este tragică situația pentru că este vorba despre o persoană tânără. Este o tragedie regretabilă!”, a conchis Dănăilă.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii