Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dănăilă, despre acordarea de diplome de excelenţă consilierilor: “O mizerie!”

• preşedintele PNL Brăila Alexandru Dănăilă nu a participat la şedinţa organizată de preşedintele CJ Brăila Francisk Chiriac în care s-au acordat diplome de excelenţă tuturor consilierilor judeţeni din 1992 până în prezent • acesta susţine că a considerat că nu merită o asemenea diplomă • mai mult, Dănăilă a catalogat gestul de a acorda diplome de excelenţă consilierilor judeţeni drept “o mizerie” şi o altă variantă ca PSD-iştii să îşi asigure oamenii că sunt apreciaţi, în pragul alegerilor Europarlamentare

 

Liderul PNL Brăila Alexandru Dănăilă a criticat, recent, iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Francisk Chiriac, de a acorda diplome de excelenţă membrilor CJ Brăila din 1992 şi până în prezent. Acesta nu a participat la eveniment şi a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la partid, că din punctul său de vedere decizia nu reprezintă altceva decât “o mizerie” în contextul în care sunt consilieri care nu s-au remarcat cu nimic de-a lungul anilor. Dănăilă a ţinut să adauge că el nu consideră că merită o asemenea diplomă de excelenţă. Acesta a mai spus că şedinţa a fost de altfel o metodă a PSD-iştilor de a-şi asigura oamenii că sunt apreciaţi, în contextul apropierii alegerilor Europarlamentare, când va începe goana după voturi.

“Excelenţă?! Excelenţă în ce? Excelenţă în penibil? Nu! Nu mă asociez cu evenimente de genul ăsta. Mi se pare o mizerie şi o bătaie de joc! Dacă am excelat în ceva am excelat în prostie. Din păcate. Cu ce am excelat eu ca să îmi dea diplomă Consiliul Judeţean?! Eu, Alexandru Dănăilă. Vorbesc de mine, ca să nu îi iau pe fiecare la rând acum. Sunt unii dintre ei care nu deschid gura. De-a lugul timpului, nu vorbesc neapărat numai despre cei care sunt colegi cu mine în consiliu. Ce am făcut eu?! Dacă eu nu am fost în stare să îl conving pe preşedintele Consiliului Judeţean să îmi încredinţeze şansa de a prelua secţia de Cardiologie şi Pediatrie de la Spitalul Judeţean... Deşi am primit asigurări că va funcţiona în primăvară, aşa cum anunţasem la momentul la care am iniţiat procedura aceasta, secţia este în continuare închisă, nicio perspectivă de achiziţie a mobilierului, nicio perspectivă de funcţionare, stau toţi înghesuiţi acolo şi «Doamne Fereşte!» să ai copil şi să ajungi cu el în spital la Brăila”, a declarat Dănăilă.

Cât despre faptul că o parte dintre consilierii judeţeni ai PNL au fost prezenţi la şedinţă şi şi-au luat diplomele de excelenţă, Dănăilă a dorit să precizeze că nu a interzis nimănui să participe. Ba chiar, ţinând cont de faptul că PNL are reprezentanţi în CJ Brăila, i s-a părut normal ca cineva să meargă la eveniment.

“Dar eu, în calitate de preşedinte, nu am vrut să particip. Pentru că mi se pare o mizerie din partea preşedintelui Consiliului Judeţean. I-a chemat pe toţi PSD-iştii în sală - că majoritatea erau PSD de-a lungul acestor ani -, ca să îi premieze, că ce?! Că ocupă funcţii în continuare în administraţia publică centrală sau locală, puşi de PSD în continuare? Şi să ne spună că trebuie să înceapă campania electorală pentru anul viitor la Europarlamentare? Le-a spus «sunteţi nişte persoane excelente», sunteţi «nişte deosebiţi în viaţă» şi că judeţul are nevoie de ei. Mai bine zis partidul. Aşa că apucaţi-vă, strângeţi voturi, ca să câştigăm Europarlamentarele să rămânem pe funcţii. Că dacă nu, vin ăştia şi vă dau afară. Nu? Sau pentru ce i-a chemat acolo? O bătaie de joc! Şi pe banii cui? Tot ai noştri. Dar dacă nivelul de dezvoltare al judeţului Brăila se rezumă la a acorda diplome de excelenţă unor oameni care nu au deschis gura în 4 ani de mandat, înseamnă că suntem într-un judeţ excelent. Poate ar trebui să facem la consiliu chiar o clasă de excelenţă, ca la şcoală”, a mai comentat Dănăilă. Despre activitatea colegilor săi liberali din Consiliul Judeţean, acesta a punctat că nu se pune problema să nu vorbească în plen pentru că au sarcină de la partid să îşi prezinte proiecte şi amendamente cel puţin o dată sau de două ori pe an.

Reamintim că şedinţa în care consilierii judeţeni au fost premiaţi cu o diplomă de excelenţă şi s-a ţinut un moment de reculegere pentru cei care au încetat din viaţă, a fost organizată, potrivit lui Chiriac, cu ocazia Centenarului, atestării documentare a Brăilei în urmă cu 650 de ani şi împlinirii a 26 de ani de existenţă a instituţiei. La eveniment, liberalul Ovidiu Nechita a ţinut să îşi returneze diploma, aducând reproşuri conducerii CJ Brăila pentru starea judeţului. La rândul său, PND-istul Cătălin Iordache a “donat” cărţile primite cadou, deoarece au fost scoase la editura Muzeului “Carol I”, prin firma “Paperprint”.

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii