Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dănăilă critică dur modificările aduse la Codul Penal

* președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a avertizat, recent, că modificările aduse la Codul Penal și Codul de Procedură Penală de către majoritatea parlamentară PSD-ALDE vor amplifica «prigoana» investitorilor la Brăila * acesta a vorbit despre o serie de consecințe grave în Justiție, doar pentru ca șeful social democrat să scape basma curată de hotărârile unor judecători * Dănăilă susține că astfel de modificări transmit un mesaj extrem de negativ investitorilor și dau din nou posibilitatea apariției baronilor locali în persoana primarilor și a președinților CJ

 

Liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, este de părere că modificările aduse de către PSD-iști la Codul Penal și Codul de Procedură Penală nu vor afecta doar justiția în România, ci vor conduce spre o mare problemă în legătură cu atragerea de investitori, lucru valabil și pentru județul și municipiul nostru. Mai exact, liberalul susține că doar pentru a-i face pe liderii alianței de guvernare să scape de problemele pe care le au cu Justiția, foarte multă lume va avea de sufierit, pe mai multe planuri. Dănăilă susține că prin scăderea luptei împotriva corupției se favorizează pe de altă parte revenirea în scenă a baronilor locali în persoanele primarilor de municipiu și a președinților de Consilii Județene, ceea ce va pune din nou pe fugă investitorii.

“Din păcate, această sesiune extraordinară Parlamentară nu ne-a adus doar lucruri bune precum posibilitatea eliminării apei de ploaie din facturi, ci ne-a adus mai multe modificări la Codul Penal. Necunoscute chiar pentru unii parlamentari, pentru că am văzut interviuri cu unii dintre cei care au votat când ieșeau din sală, care efectiv, nu știau ce au votat. Marea lor parte de la PSD. Dar au votat «că așa este bine să scăpăm de abuzuri». Despre care abuzuri este vorba, nu se știe. Nu înțeleg nici ei despre ce este vorba. Dar din nou, PSD-ul recidivează și este nevoie de modificarea unei legi, una dintre cele mai importante, o lege fundamentală a țării noastre, Codul Penal și bineînțeles Codul de Procedură Penală, doar pentru a scăpa un membru PSD de problemele pe care acesta le are cu Justiția. S-a întâmplat și în cazul lui Victor Ponta când era premier. S-a dat o ordonanță tot cu caracter de lege pentru a-l scăpa pe domnul Ponta de plagiatul pe care îl făcuse. Acum domnul Dragnea a venit la rând. Dar mai grav este acum că la domnul Dragnea această modificare este menită să îl scape de răspunderea stabilită de magistrați în urma unui proces. Nu contează care ar fi ea sancțiunea, cu privare de libertate sau financiară, dar este o sancțiune impusă și creează impresia că orice cetățean al țării, dacă are relațiile corespunzătoare, dacă este într-o funcție de conducere, într-un partid politic, poate să își modifice un eventual viitor din acesta nefast cu privare de libertate, în cazul în care are influența și banii necesari”, a declarat Dănăilă, cu precizarea că este un mesaj extrem de prost transmis investitorilor străini în mod special.

 

Dănăilă vine cu un scenariu sumbru pentru Brăila

 

Mergând pe aceeași linie, președintele liberalilor brăileni a afirmat că în condițiile în care măsurile de combatere a corupției scad, crește puterea liderilor locali care vor avea din nou posibilitatea să “jongleze” între investitori și să își favorizeze firmele de casă.

“Mă gândesc la Brăila. Cum vor mai veni investitori privați în Brăila, în condițiile unor astfel de modificări legislative aberante?! Cum vor veni investitorii privați în Brăila să își pună la dispoziția noastră, până la urmă, în zonă, aici, capitalul lor, când ei vor fi la mâna primarilor să le dea o autorizație?! Și dacă le va da. Bine. Dacă nu? Iarăși bine. Dar depinde în ce condiții, în cât timp, care este randamentul investiției? Că dacă vor vrea un teren de la Primărie o să trebuiască din nou să treacă pe la primar, pe la președintele Consiliului Județean, și nimic nu îi va mai opri pe aceștia să îi favorizeze pe unii și să îi defavorizeze pe alții. Deci tot timpul vom fi la mâna autorităților publice locale, la mâna primarului și a președintelui CJ, în Brăila. Și vreau să vă spun că acesta este motivul principal pentru care în anii în care președinte al Consiliului a fost Gheorghe Bunea Stancu investitorii ne-au ocolit. Pentru că și atunci, fără o legislație efectivă, totul trecea prin președintele CJ Brăila. Ei bine, acum vor trece și pe la președinte, dar și pe la primar. Și nu ar fi rău dacă ar trece lucruri care să ne facă și nouă bine pentru că trăim aici, dar ,din păcate, marii investitori se vor feri să vină în Brăila. Și îmi pare rău că această chestiune extrem de sensibilă ne va afecta și pe noi la Brăila, la fel cum va afecta și restul țării”, a mai adăugat Dănăilă.

Liberalul a mai punctat că în condițiile în care și așa la Brăila nu avem drumuri care să faciliteze accesul investitorilor, dacă Legile Justiției vor fi mai permisive, investitorii se vor speria și astfel autoritățile nu vor mai avea niciun motiv ca să urgenteze dezvoltarea zonei.

“Parc industrial nu mai facem pentru că nu se va mai pune la dispoziție în mod echitabil și egal tuturor celor care vor să investească, deci nu o să mai avem niciun fel de dezvoltare industrială în zonă. Vom rămâne aici un colț de țară, care dacă nu se trezește și nu va genera din interior o combustie și să încercăm să schimbăm ceva, vom avea toate șansele să rămânem în uitare. Deci schimbările la Codul Penal și Codul de Procedură Penală produc mari dezechilibre în ceea ce privește atractivitatea țării și atractivitatea orașului și județului nostru. Vă spun că repercursiunile sunt până la cel mai mic nivel”, a conchis Dănăilă.

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii