Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dănăilă anunţă că va face plângeri penale pentru bătaia de joc de la Făurei

• preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, s-a arătat extrem de deranjat de răspunsul primarului oraşului Făurei, Ionel Voinea (PSD), privind faptul că nu se permite reîntregirea Consiliului Local • Dănăilă a afirmat că dacă primarul ridică din umeri şi «aruncă pisica» în curtea consilierilor locali, atunci liberalii se vor conforma şi le vor face şi lor plângeri penale • liberalul consideră că Voinea a fost sfătuit să procedeze aşa de către liderii administraţiei brăilene, ca răzbunare pentru atacurile PNL din ultima vreme

 

Liberalii au anunţat că s-au decis să facă plângeri penale atât faţă de primarul oraşului Făurei, Ionel Voinea (PSD), cât şi faţă de consilierii locali de acolo, deoarece nu permit reîntregirea Consiliului Local de mai bine de 3 luni. Asta a afirmat, recent, preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, după ce a văzut declaraţiile publice privind acest subiect ale primarului din Făurei, care a precizat că nu are ce să facă în condiţiile în care majoritatea Consiliului nu aprobă proiectul legat de validarea următorului consilier de pe lista cu care liberalii s-au înscris în alegerile locale.

“M-a surprins, cel puţin, să văd poziţia domnului primar de la Făurei cu privire la sesizarea noastră. Poate nu am fost destul de explicit. Poate că nu a înţeles domnul primar. Oricum, nici nu am de gând să îi răspund domnului Voinea, pentru că nu mă pasionează o dispută cu dânsul. Nici nu are cum să mă pasioneze o chestie din asta. Dar să fie convins că ceea ce am spus are susţinere în cadrul legal. Completez prin a spune că vinovaţi de abuz în serviciu se fac inclusiv consilierii care nu au votat proiectul. Deci inclusiv consilierii locali din Făurei vor avea din partea noastră - pentru că este clar că nu va mai intra proiectul pe ordinea de zi şi nu va fi votat -, o plângere penală. Ca să fiu cât se poate de clar, li se va face o plângere penală celor care nu au votat de la toate partidele de acolo: PSD, ALDE şi PMP. Pentru că domnul primar ne-a spus, de fapt, că vinovaţi pentru această situaţie sunt consilierii. Deşi din punctul meu de vedere responsabilitatea o are până la urmă cine conduce Consiliul Local, deci primarul. Dar dacă domnul primar s-a hotărât să «o dea» pe consilieri, atunci o să facem plângere penală şi consilierilor. Să vedem cum o să mai voteze dacă nu o să mai ţină cont de părerea primarului”, a declarat Dănăilă.

 

PNL-iştii consideră că blocajul vine la comanda liderilor administraţiei

Mergând pe aceeaşi linie, Dănăilă a afirmat că a purtat discuţii cu mai mulţi membri ai Consiliului Local Făurei care i-au precizat că proiectul nu trece tocmai la comanda primarului de acolo şi nu pentru că majoritatea ar avea ceva împotrivă cu validarea următorului de pe lista PNL. Mai mult, liderul liberal a punctat că suspectează că întreg acest episod porneşte la comanda liderilor administraţiei brăilene, adică a primaruluI Marian Dragomir şi a preşedintelui CJ Brăila Francisk Chiriac, care i-ar fi solicitat primarului Făurei să îi atace astfel pe liberali, ca răzbunare politică.

“Am vorbit cu unii dintre consilierii de acolo şi ne-au spus că aşa le-a zis primarul. Dar când vor fi chemaţi să dea declaraţii o să spună tot că: «Aşa ne-a zis primarul». Să vedem atunci dacă e adevărat sau nu că primarul a influenţat votul şi că nu respectă decizia rezultată în urma alegerilor. Repet, pentru o chestiune care nici măcar nu modifică majoritatea din consiliu. Este doar un lucru pe care ei vor să îl demonstreze că pot să îl facă. Li s-a garantat probabil de la Brăila să stea liniştiţi că nu se va întâmpla nimic. Domnul primar a spus: «Nu o să intre niciodată acest consilier până nu vrea Consiliul». Bine. Vom vedea. Poate că nu intră azi, mâine sau poimâine. Dar noi avem răbdare. Ce, nu mai sunt alegeri în ţara asta? Să se gândească bine dacă asta îşi doreşte. Să fie băgat în faţă de unii de la Brăila care nu se pot reprezenta nici pe ei. Sunt curios cum o să îşi ia partea unul altuia când o să le facem plângere”, a mai adăugat Dănăilă, precizând că, atunci când vor fi luaţi la întrebări, singurul care va avea de suferit va fi tocmai primarul oraşului Făurei.

Reamintim că liberalii brăileni s-au plâns recent de faptul că din cei 3 consilieri pe care îi au în Consiliul Local Făurei, unul a demisionat în urmă cu câteva luni şi de atunci se chinuie să îşi valideze următorul candidat pe listă, însă majoritatea PSD - ALDE - PMP refuză. Primarul oraşului Făurei, Ionel Voinea, a precizat că nu are nimic împotriva venirii noului membru în Consiliu, însă nu este decizia sa ci a consilierilor de acolo, care până acum au votat “împotrivă” de câte ori el a iniţiat proiectul.
Categorie articol: 

Comentarii