Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dănăilă şi Tabarac îi îndeamnă pe brăileni să meargă la vot pe 26 mai

• preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, şi liderul municipalei liberalilor, Adrian Tabarac, locul 40 pe lista partidului la Alegerile Europarlamentare, au vorbit, ieri, despre importanţa alegerilor pentru Parlamentul European • pe lângă promovarea propriei liste, liberalii susţin că este nevoie ca românii să iasă la urne şi să sancţioneze derapajele actualei Guvernări • PNL-iştii au promovat şi Referendumul iniţiat de preşedintele României Klaus Iohannis pe tema Legilor Justiţiei

 

Liderul liberalilor brăileni, Alexandru Dănăilă, alături de preşedintele organizaţiei municipale a PNL Brăila, Adrian Tabarac, candidat pe lista PNL la Europarlamentare, locul 40, au vorbit, ieri, despre importanţa participării masive la vot pe 26 mai. Liberalii au susţinut o ultimă conferinţă de presă înainte de Alegerile pentru Parlamentul European de duminică, în care au încercat să sublinieze importanţa acestora, precum şi a Referendumului pe Legile Justiţiei, iniţiat de preşedintele României Klaus Iohannis. Cei doi lideri liberali au dorit să puncteze că în urma discuţiilor pe care le-au avut cu brăilenii în perioada campaniei electorale au observat că foarte mulţi sunt dezamăgiţi de actualul Guvern şi că vor o schimbare.

“Oamenii trebuie să meargă duminică la vot. Va dura 5 - 10 minute să votăm. Dar trebuie să facem asta, ca să nu ne mai pară rău în următorii cinci ani, până la următoarele Alegeri Europarlamentare, să nu ne pară rău până în decembrie, sau până în iunie anul viitor, sau chiar până în toamna anului celălalt. Pentru că vor veni alegeri susccesive şi este important să începem să dăm semnalul că astăzi, în România, lucrurile nu merg într-o direcţie bună. Oamenii ne întreabă pe stradă: «Când ne scăpaţi de ăştia?» Inclusiv în judeţ. Şi lucrul acesta a crescut în intensitate. Este o întrebare pe care am primit-o de mai multe ori de la cetăţenii cu care am stat de vorbă. La aceste alegeri, din ceea ce am simţit eu, mi se pare că oamenii sunt mult mai determinaţi şi că ştiu cu cine vor vota. Dar indiferent cu cine votează, este important să iasă la vot. Toată lumea trebuie să meargă la vot. Şi cei care vor merge şi nu s-au hotărât încă, trebuie să înţeleagă că astăzi, în România, Partidul Naţional Liberal este singura alternativă pentru a putea reprezenta ţara noastră în Parlamentul European cu demnitate şi pentru a putea atrage fonduri europene în perioada următoare”, a declarat Dănăilă, făcând precizarea că PNL face parte din Partidul Popularilor Europeni (PPE), fiind singurul partid din România care încă se mai află într-o familie europeană.

Liderul PNL Brăila a vorbit, de asemenea, despre importanţa validării Referendumului propus de preşedintele Klaus Iohannis, astfel încât clasa politică din România să înţeleagă faptul că trebuie să se reformeze şi să meargă pe o direcţie normală, pro-europeană.

“Este un demers al preşedintelui Klaus Iohannis în urma repetatelor atacuri ale PSD asupra statului de drept, asupra economiei, asupra instituţiilor de stat şi, cel mai important, asupra banului public, ban colectat din taxele şi impozitele plătite de noi toţi. Ştiţi foarte bine că preşedintele Iohannis a fost şi este în continuare într-un război faţă de PSD, iar arma pe care a avut-o la îndemână pentru a clarifica în ce direcţie vor să meargă românii în perioada următoare, este acest referendum. Este important să votăm la Referendum, este important să votăm cu «DA». Este important ca toată clasa politică să ştie că românii nu sunt de acord cu graţierea corupţilor sau cu amnistierea lor. Cine a făcut o greşeală, cine a făcut un act de corupţie, trebuie să răspundă pentru el. Indiferent cine ar fi, indiferent cum se numeşte şi indiferent dacă partidul persoanei respective a câştigat alegerile sau nu. Aşa cum se întâmplă cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD”, a mai adăugat sursa citată.

Dănăilă a dorit să mai sublinieze că PSD-iştii au încercat să boicoteze acest referendum prin complicarea procedurilor de votare, astfel încât primarii lor să aibă o modalitate de a vedea dacă oamenii participă sau nu la referendum, însă nu le-a reuşit. Liberalul s-a arătat convins că lucrurile vor decurge normal duminică în privinţa procesului de votare, atât la Alegerile Europarlamentare, cât şi la Referendum.

“În final, lucrurile sunt într-o oarecare normalitate, pentru că secţiile de vot vor fi comune. Nu se mai pune problema unei chestionări a persoanelor care merg la vot, dacă vor să voteze pentru referendum, de ce vor, dacă sunt sigure etc. Pentru că era o situaţie penibilă cu 3 - 4 întrebări de genul ăsta. Lucrurile vor merge într-o normalitate. Este important ca oamenii să ştie că dacă votează la acest referendum, este posibil ca în perioada următoare clasa politică românească să fie reformată. Pentru că va trebui o reformă a statului şi toate aceste acţiuni pot fi iniţiate de preşedintele Iohannis, lucruri care se vor şi întâmpla în perioada imediat următoare campaniei electorale. În fiecare secţie de vot va exista un preşedinte al secţiei, locţiitorul preşedintelui şi o persoană care este la calculator pentru a introduce datele votanţilor. Sunt liste separate. Oamenii, când merg la vot, sunt întrebaţi ce buletine de vot vor. Deci şi Europarlamentarele şi Referendumul sunt tratate la fel. În mod egal. În funcţie de răspuns, oamenii vor fi şi trecuţi pe listele respective. Deci eu pot să mă duc să votez la Referendum la Brăila, dar să nu votez la Europarlamentare şi apoi să mă duc la Bucureşti, că poate am nu ştiu ce activitate, şi să votez acolo. Fiind alegeri naţionale poţi vota oriunde. Baza de date este unică. Oamenii vor fi întrebaţi doar pentru ce buletine de vot optează. Sunt două liste electorale separate unde trebuie să semnezi”, a ţinut să explice Dănăilă.

 

Tabarac: «Implicarea ta nu poate fi doar pe Facebook. Durează cinci minute să votăm»

 

Un mesaj asemănător a avut şi Adrian Tabarac, care, de asemenea, s-a arătat încântat de pulsul pe care l-a luat în campania electorală din rândul brăilenilor doritori de schimbare. 

“Oamenii vor să iasă la vot şi să voteze pentru Referendum, pentru că vor o Românie normală, o Românie în care valorile sunt ca în orice alt stat european, dar şi pentru că au înţeles ce înseamnă Uniunea Europeană şi care sunt beneficiile. Le-am prezentat şi noi reuşitele noastre şi proiectele pe care le avem pentru următorul mandat. Au făcut diferenţa despre ce înseamnă fonduri europene pentru o Românie dincolo de Carpaţi, unde mult mai devreme s-au accesat fonduri europene. Mult mai devreme faţă de noi aici, zona Muntenia - Moldova, unde ne lăudăm cu performanţe de 1 - 5 milioane euro atrase, iar în Ardeal, în toată Transilvania s-au atras sute de milioane de euro pe fiecare municipiu, pe fiecare judeţ. Oamenii vor o Românie pro-europeană. (...) Eu îndemn pe toată lumea să iasă la vot. Implicarea nu poate fi doar pe Facebook, doar în faţa calculatorului, doar cu un click. Durează cinci minute să votăm, atât ne ia, ca să

nu regretăm cinci ani că nu am votat. Îndemn pe toţi, pe toată generaţia mea, chiar şi pe cei mai tineri. Să iasă la vot şi să voteze «DA» la Referendum pentru o Românie normală, a oamenilor cinstiţi, nu a infractorilor. Şi pentru a vota o echipă care până acum a reprezentat cu brio România în Parlamentul European şi o va face şi de acum încolo”, a conchis Tabarac.
Categorie articol: 

Comentarii