Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dănăilă: «PNL nu va vota moțiunea de cenzură!»

* președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă a comentat în această dimineață situația problematică de la nivel național, privind moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sorin Grindeanu și a comprarat-o cu cea din Brăila * acesta susține că PSD-iștii nu își pot pune în aplicare propriul program de guvernare și aruncă vina în stânga și în dreapta, indiferent că este vorba despre Brăila sau chiar România

 

 

 

Președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, și-a exprimat speranța, în această dimineață, că întreg circul declanșat la nivel național de către PSD-iști va înceta astăzi, într-un fel sau altul, după votul pe moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sorin Grindeanu. Liberalul a ținut să facă o comparație cu administrația brăileană, încercând să demonstreze că promisiunile social-democraților nu pot fi respectate, ceea ce conduce în ambele cazuri la găsirea unui țap ispășitor.

Lucrurile acestea pe care PSD-ul le abordează ca și cum ar ține doar de politica lor internă, de ceea ce se întâmplă la partid și ca și cum nu ar afecta întreaga Românie, din păcate, sunt o politică generală la ei. Tot timpul există explicații și la noi la Brăila când vine vorba de proiecte, de implementarea programului pe care ei și l-au asumat, de implementarea programului cu care au câștigat alegerile, inclusiv în Brăila. Sunt întârzieri, dar se găsesc tot felul de vinovați. Mai e puțin și se termină mandatul la Primărie și tot Dănăilă o să fie de vină că nu sunt asfaltate străzile. La Consiliul Județean sunt multe proiecte în licitație, dar în derulare aproape deloc. Și așa mai departe. Sunt tot felul de scuze care dincolo de a fi penibile, afectează toți locuitorii Brăilei. Că asta este important pentru noi. Sper că astăzi, odată cu votarea moțiunii - să vedem care va fi rezultatul -, lucrurile să intre pe un făgaș normal, în primul rând, pentru noi toți, pentru țară. Nu contează răfuielile dintre ei. Practic acolo sunt niște găști. Cei excluși de Dragnea și cei care încă îl mai susțin pe Dragnea. Asta este confruntarea acolo. Dar s-a dovedit că dacă toată puterea revine unui singur om - care să aibă un cec în alb din partea partidului, care poate să aleagă premierul după cum dorește, fără să se consulte cu nimeni, care să formeze Guvernul după cum vrea el -, este o variantă cel puțin dăunătoare, dacă nu una care a înregistrat un eșec răsunător”, a declarat Dănăilă.

 

PNL asigură cvorumul pentru moțiune, dar nu participă la vot

 

Alexandru Dănăilă a mai ținut să sublinieze că PNL va participa astăzi la lucrările ședinței din Parlament în care se va vota moțiunea de cenzură, însă nu și la vot.

PNL nu va participa la vot. Sunt destule discuții în Parlament. Este important ca noi să fim prezenți acolo să se poată face cvorumul de ședință. Un scenariu ar fi că nu s-ar face cvorum și ar mai câștiga ceva timp coaliția PSD - ALDE să mai determine niște parlamentari să voteze această moțiune”, a completat sursa citată.

Acesta a ținut să atragă atenția și asupra negocierilor purtate de PSD-iști ieri cu parlamentarii UDMR, ca un troc pentru voturile pe moțiune.

Modul în care cei de la PSD și ALDE au înțeles să negocieze cu UDMR-ul pe niște legi care sunt în Parlament din 2000 - 2001, de pe vremea când era Adrian Năstase prim-ministru, mi se pare un mod total nefiresc de a gestiona o situație pe care tu ai generat-o. Practic, generezi o situație în interiorul partidului, în interiorul arcului de guvernare, în interiorul Guvernului, după care ești dispus să faci orice concesii și să cedezi în fața unor chestiuni care practic erau suspendate. Doar ca să aduci un plus în negocierea cu UDMR. Sunt curios ce ar fi făcut parlamentarii PSD Brăila? Sunt curios dacă ar fi fost de acord să voteze toate proiectele pe care președintele partidului lor și le-a asumat că le va vota pentru susținerea UDMR-ului? Chiar dacă noi nu suntem în zona Ardealului, unde situația este ceva mai intensă, însă e o chestiune care afectează întreaga țară, la nivel de unitate, de percepție. Trebuie să discutăm mai mult. Nu putem să votăm într-o seară legile, cum am făcut și cu Ordonanța 13”, a conchis Dănăilă.

Precizăm că a începtut ședința din Parlament privind votul pe moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sorin Grindeanu. Momentan moțiunea este dezbătută de parlamentari. Au luat cuvâtul, atât premierul Sorin Grindeanu, cât și liderul PSD Liviu Dragnea, dar și parlamentari ai opoziției. Rămâne de văzut cum va arăta rezultatul votului în cele din urmă. Atât PNL, PMP, USR, cât și UDMR au anunțat că nu vor participa la vot. Pentru a trece moțiunea este nevoie de 233 voturi.
Categorie articol: 

Comentarii