Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cuza Sport s-a impus cu 89-78 în derby-ul cu Ştiinţa Bucureşti

• Joshua Keyes şi Alin Andrieş au fost principalii marcatori ai formaţiei gazdă • în etapa a 4-a, Cuza Sport va juca în deplasare, la Municipal Ploieşti

 

Baschetbaliştii de la Cuza Sport au pregătit foarte bine partida cu Ştiinţa Bucureşti şi cu toate că în anumite momente din primele două sferturi au făcut greşeli elementare sub panoul advers, pe ansamblu, au controlat jocul şi au obţinut o victorie meritată. Iar acest lucru a fost reflectat de faptul că jucătorii pregătiţi de Cătălin Ştefănescu şi Mircea Totolici au câştigat toate reprizele din acest joc derby, 19-17, 16-14, 23-21, 31-26.

Lovitura de începere a paridei a fost dată de golgetera echipei HC Dunărea, Alina Vătu.

Primul sfert a partidei a fost şi cel mai echilibrat. Au fost şi câteva răsturnări de scor. Bucureştenii au condus cu 3-0 dar formaţia gazdă a revenit repede în joc şi a trecut în avantaj, 10-7, graţie punctelor realizate de Andrieş şi Keyes. Ştiinţa a avut însă o răbufnire de orgoliu şi a egalat apoi s-a distanţat, în două rânduri, la cinci puncte, 15-10 şi apoi 17-12, de echipa gazdă. Finalul primului sfert a fost controlat de echipa brăileană, care, susţinută frenetic de cei peste 600 de spectatori din tribună, s-a impus cu 19-17. În sfertul al doilea Cuza Sport s-a distanţat la 25-19 şi apoi la 31-24. Din nou câteva fluctuaţii în joc ale gazdelor le-au permis bucureştenilor să se apropie la doar două puncte în această parte  meciului. Dar la pauza mare Cuza Sport conducea la general cu 35-31.

Partida a continuat în aceeaşi notă de echilibru şi după pauză însă trebuie menţionat faptul că tot echipa brăileană a fost cea care a dictat ritmul jocului. Cuza Sport s-a desprins din nou la şapte puncte de adversara sa, 44-37, iar la jumătatea sfertului al treilea conducea cu 48-42, iar acest decalaj s-a păstrat şi la finalul acestui al treilea act, 58-52, graţie unui coş de 3 puncte realizat de Movileanu.

În sfertul al patrulea publicul brăilean şi-a încurajat favoriţii iar aceştia au făcut un joc foarte bun. Movileanu, Damian şi Avramescu au reuşit coşuri de 3 puncte, iar Cuza Sport s-a impus la 11 puncte, 89-78, în derby-ul cu Ştiinţa Bucureşti.

Duminică, 11 februarie, în etapa a 4-a a turului turneului semifinal al Ligii I, Cuza Sport va juca în deplasare, la Municipal Ploieşti.

Pentru Cuza Sport au marcat Joshua Keyes 17 puncte, Alin Andrieş 15, Adrian Movileanu 13, Radu Avramescu 12, DeAllen Jackson 11, Andrei Damian 10, Andrei Căpuşan 8, Florin Voiculeţ 3, iar pentru Ştiinţa Bucureşti au înscris Aktas 24 puncte, Olaru 13, Gheorghe 9, Pârlog 8, Diaconescu 7, Năsturescu 7, M. Andrei 6, Neagu 2, Coconea 2.
Categorie articol: 

Comentarii