Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cuza Sport a pierdut la 10 puncte, 81-71, partida din etapa a 10-a cu Ştiinţa Bucureşti

• după derby-ul primelor două clasate de la Bucureşti, formaţia brăileană rămâne pe locul al doilea

 

Disputa primelor două clasate ale turneului semifinal al Ligii I la baschet masculin, Ştiinţa Bucureşti – Cuza Sport Brăila, partidă contând pentru etapa a 10-a, a fost câştigată de prima formaţie la o diferenţă de 10 puncte, 81-71, pe sferturi, 18-15, 16-25, 16-9, 31-22.

După cum o arată şi evoluţia scorului, meciul a fost unul echilibrat, cu multe momente în care jucătorii ambelor formaţii au evoluat cu o mare îndârjire, aproape de limita permisă de regulament. În primul sfert s-a jucat de la egal la egal, cu un plus pentru bucureşteni care, după ce au condus cu 8-7, au câştigat acest prim act la o diferenţă de trei puncte, 18-15.

Cuza Sport a dictat ritmul jocului în sfertul al doilea. Jucători antrenaţi de Cătălin Ştefănescu şi Mircea Totolici nu au mai gafat în faza de apărare şi au punctat la majoritatea atacurilor, astfel că au reuşit să înscrie 12 puncte consecutiv şi s-au distanţat la 38-27. Ştiinţa a reuşit pe finalul sfertului second să marcheze şase puncte aftfel că la pauza mare gruparea brăileană avea doar şase puncte avans, 40-34.

Ştiinţa Bucureşti a câştigat cu 16-9 sfertul al treilea astfel că înainte de ultimul act al partidei echipa gazdă avea din nou un punct avans, 50-49, la general.

În ultimele 10 minute ale partidei, s-au înscris cele mai multe puncte.

Ştiinţa a condus cu 65-61 apoi a reuşit să înscrie o serie de şapte puncte la rând şi s-a distanţat la 72-63. Până la finalul meciului, echipa gazdă a mai înscris 9 puncte, în timp ce brăilenii doar 8, asffel că Ştiinţa Bucureşti şi-a trecut în cont toate punctele puse în joc şi a rămas pe primul loc în grupă, iar Cuza Sport rămâne pe poziţia a doua.

Pentru Cuza Sport au marcat Andrei Damian 19 puncte, Alin Andrieş 13, Joshua Keyes 12, Andrei Căpuşan 8, Adrian Movileanu 7, Dragoş Onea 6, Florin Voiculeţ 4, Radu Avramescu 2. Au mai jucat Şerban Bălan Halici, Eduard Urdă şi Andrei Sava.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii