Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cuza Sport a mai făcut un pas important spre Liga Naţională

•baschetbaliştii brăileni au câştigat cu 73-54 partida cu CSM VSKC Miercurea Ciuc • Andrei Damian a fost principalul marcator al gazdelor • “Suntem mândri de voi”, a scandat galeria la finalul partidei

 

Baschetbaliştii de la Cuza Sport au dat în continuare dovadă că sunt profesionişti şi că trec peste marile probleme financiare cu care se confruntă clubul: au intrat în teren decişi să bifeze un nou succes şi au reuşit să o învingă pe CSM VSKC Miercurea Ciuc cu 73-54, pe sferturi 10-19, 19-10, 25-11, 19-14. Aceasta a fost cea de a opta victorie din cadrul turneului semifinal al Ligii I, una care consolidează locul de finalistă pentru formaţia brăileană. “Suntem mândri de voi” a scandat minute în şir la finalul jocului inimoasa galerie care a condus echipa gazdă spre victorie în acest meci.

Primul sfert nu a fost unul reuşit pentru echipa gazdă, bschetbaliştii brăileni nu s-au conectat la ritmul partidei, unul impus de oaspeţi, astfel că la finalul său echipa din Mircurea Ciuc avea nouă puncte avans,19-10. În sfertul a doilea, unul cu răsturnări de situaţii, echipa antrenată de Cătălin Ştefănescu a fost mult mai sigură în apărare, nu a mai irosit situaţiile de atac şi a recuperat decalajul care o despărţea de adversara sa, ba mai mult a preluat chiar conducerea cu 29-25. CSM VSKC Miercurea Ciuc a avut o însă o ultimă răbufnire de orgoliu astfel că la pauza mare tabela indica un scor de egalitate, 29-29.

În sfertul al treilea echipa gazdă a controlat ostilităţile în teren şi pe tabelă. Nemanja Petrovic și Cristian Corneanu au marcat câte un coş de 3 puncte astfel că echipa gazdă s-a desprins la 37-31, iar până la finalul acestui al treilea act Cuza Sport a pus 14 puncte, 54-40, între ea şi adversara sa. Baschetbaliştii pregătiţi de Cătălin Ştefănescu şi-au mărit treptat avantajul ajungând să aibe 21 de puncta avans, iar în final s-au impus cu 73-54. Cu acest al optulea succes Cuza Sport se îndreaptă cu paşi siguri spre îndeplinirea celui mai frumos vis, promovarea în Liga Naţională.

Pentru Cuza Sport au marcat: Andrei Damian 20 puncte, Andrei Căpuşan 15, Nemanja Petrovic 14, Adrian Movileanu 3, Ratko Petric 7, Crisrian Cornenu 5, Florin Voiculeţ 4, Andrei Iliescu 7. La echipa brăileană au mai evoluat Eduard Urdă, Claudiu Lungu, Şerban Halici.

 
Categorie articol: 

Comentarii