Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cuza Sport, la al cincilea succes consecutiv în Liga I

baschetbaliştii brăileni au învins cu 74-58 Dinamo 2 Bucureşti şi sunt liderii grupei a treia • în ultima etapă a turului, Cuza Sport joacă în deplasare la Agronomia 4 Sports Bucureşti

 

Duminică după-amiază a fost spectacol în teren şi în tribună, la ultimul meci pe care baschetbaliştii brăileni de la Cuza Sport l-au câştigat cu 74-58, pe teren propriu, în acest tur de campionat al Ligii I, în faţa celor de la Dinamo 2 Bucureşti. În penultima etapă, echipa pregătită de Mircea Totolici şi Cătălin Ştefănescu, fără trei titulari care au fost menajaţi, a avut o prestaţie bună şi a bifat al cincilea succes consecutiv, rezultat ce le permite brăilenilor să rămână pe primul loc în această grupă. Lovitura de începere a partidei a fost dată de Carmen Constantin, antrenoarea care a revigorat secţia de judo de la CSM Brăila şi care an de an are sportivi pe podium în competiţiile naţionale, atât la judo cât şi în concursurile de sambo sau newaza. 

Primul sfert a fost echilibrat şi cu răsturnări de situaţii. Dinamoviştii au condus cu 7-2 şi 13-11, însă brăilenii au avut un final mai bun şi au câştigat cu 16-13 primul act al întâlnirii. Sfertul al doilea a fost controlat tot de echipa gazdă, iar la pauza mare Cuza Sport conducea cu 37-23 o echipă a bucureştenilor pentru care au evoluat şi trei jucători de la prima garnitură, Vârnă, Ionescu şi Marinică. În sfertul al treilea, echipa gazdă, cu americanul Richard Mc Calop în rol de principal marcator, dar şi responsabil cu spectacolul, s-a distanţat la 15 puncte, 50-35. A urmat însă o revenire a dinamoviştilor care s-au apropiat la patru punte, 53-49, însă la finalul celui de-al treilea act tot Cuza Sport a fost în avantaj, 55-49. Totolici şi Ştefănerscu au rulat întreg lotul de jucători în sfertul al patrulea şi cu toate acestea formaţia brăileană a bifat un succes la o diferenţă de 16 puncte. “Victoria noastră este meritată. Suntem pe primul loc şi sper să încheiem turul pe aceeaşi poziţie şi după meciul de la Agronomia Bucureşti”, a declarat antrenorul Mircea Totolici.

Pentru Cuza Sport au marcat Richard Mc Calop 24 puncte, Cezar Sandu 17, Ciprian Ţelinoiu 12, Şerban Halici 10, Andrei Ciubotariu 4, Claudiu Lungu 2, Dragoş Viuleţ 2, Florin Voiculeţ 2, Eduard Urdă 1. Pentru formaţia brăileană au mai mai jucat Eduard Trifan, Alexandru Koler, Răzvan Chiscăneanu. De la Dinamo principalii realizatori au fost Vârnă şi Potcoavă cu 25, respectiv 10 puncte marcate.
Categorie articol: 

Comentarii