Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cuza Sport este calificată la turneul final

obiectiv realizat de baschetbaliştii brăileni după victoria la scor, 94-63, în faţa Universităţii Cluj • cu 26 de puncte înscrise Cristian Corneanu a fost cel mai prolific jucător al gazdelor • în etapa următoare Cuza Sport va juca, tot la Brăila, cu CSM VSKC Miercurea Ciuc

 

Echipa brăileană de baschet masculin, Cuza Sport a avut o evoluţie foarte bună în partida cu Universitatea Cluj: a obţinut o victorie categorică la 31 de puncte diferenţă, 94-63, pe sferturi 35-14, 25-16, 31-17, 13-16 şi este deja calificată matematic la turneul final, cel în urma căruia se vor stabili echipele care vor promova în Liga Naţională. Lovitura de începere a partidei a fost dată de handbalista Mădălina Zamfirescu şi imediat în scenă au intrat jucătorii antrenaţi de Cătălin Ştefănescu. Echipa gazdă a început foarte bine primul sfert al partidei şi s-a desprins la 11-2, graţie reuşitelor celor doi sârbi Ratko Petric şi Nemanja Petrovic, apoi în scenă a intrat Cristian Corneanu care a reuşit să marcheze 11 puncte astfel că la finalul primului act Cuza Sport conducea cu 35-14. Şi sfertul al doilea a fost la discreţia echipei gazdă, iar la finalul lui formaţia de la Dunăre avea 33 de puncte avans, 54-21. Pauza mare nu a produs nicio modificare în mersul partidei. Jucătorii pregătiţi de Cătălin Ştefănescu au ieşit hotărâţi de la cabine să trenşeze partida chiar după sfertul al treilea şi au reuşit să-şi îndeplinească obiectivul. Cuza Sport s-a desprins la 65-32, iar la finalul sfertului al treilea conducea cu 81-47 şi victoria era asigurată. În sfertul al patrulea antrenorul echipei brăilene a dat credit şi jucătorilor care au evoluat mai puţin, fapt de care au profitat clujenii. Universitatea a câştigat ultimul sfert cu 16-13, dar această palidă revenire nu a afectat în niciun fel rezultatul final al partidei. 

În etapa următoare Cuza Sport va evolua tot în Sala Polivalentă, adversara brăilenilor fiind echipa de pe locul al şaptelea, CSM VSKC Miercurea Ciuc.

Pentru Cuza Sport au marcat Cristian Corneanu - 26 puncte, Bogdan Sandu - 10, Ratko Petric - 17, Nemanja Petrovic - 9, Andrei Iliescu - 9, Florin Voiculeţ - 6, Adrian Movileanu - 6, Andrei Damian - 6, Şerban Halici - 4, Claudiu Lungu - 1. Au mai jucat Eduard Urdă şi Alexandru Stănculea.
Categorie articol: 

Comentarii