Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cuza Sport este în grafic la U16

baschetbaliştii brăileni au câştigat la Oradea, dar au pierdut în prelungiri la Cluj • după aceste două rezultate, Cuza Sport ocupă locul al doilea în grupă • la U18, brăilenii au pierdut la formaţia de pe locul al doilea, CSM Steaua Eximbank Bucureşti

 

Baschetbaliştii juniori U16 de la Cuza Sport au susţinut două meciuri din turul turneului semifinal, grupa valorică A. La Cluj au pierdut în prelungiri, în schimb a doua zi, la Oradea, elevii lui Mircea Totolici au câştigat la scor, 81-66.

Duminică dimineaţă baschetbaliştii brăileni au evoluat  la U Cluj Napoca şi, pe ansamblu, au avut o evoluţie foarte bună. În faţa unei asistenţe numeroase care a susţinut-o frenetic, echipa clujeană a condus cu 10-8 la jumătatea primului sfert însă, treptat iniţiativa a trecut de partea oaspeţilor astfel că la finalul primului act Cuza Sport avea trei puncte avans, 24-21. Echipa de la Dunăre a continuat să evolueze pragmatic şi avea un avantaj de şase puncte, 29-33, la jumătatea sfertului al doilea. Până la pauza mare clujenii au reuşit să egaleze apoi să plece la cabine în avantaj, 39-38. În partea a doua meciul a fost la fel de echilibrat ca şi în prima parte. Cele două combatante au mers cap la cap, iar la finalul sfertului al treilea Cuza Sport conducea cu 59-57. Ultimul sfert a avut o evoluţie a scorului de infarct pentru suporterii gazdelor. Ambele formaţii au avut avantaj pe tabela de marcaj, însă la finalul acestuia scorul a fost egal, 75-75, aşa că învingătoarea s-a decis în prelungiri. În această parte decisivă a partidei brăilenii au marcat doar 2 puncte, clujenii au înscris 11, astfel că  U Cluj Napoca s-a impus cu 86-77.

Pentru Cuza Sport au marcat Alexandru Mitache 23 puncte, Alexandru Marin 19, Andrei Grozea 11, Mihnea Done 8, David Bejan 7, Bogdan Căpităneanu 6, Cristian Surdu 3.

 

Victorie importantă şi un pas mare spre turneul final

A doua zi, echipa U16 de la Cuza Sport a jucat la LPS Bihorul Oradea, într-o partidă contând pentru etapa a IV-a, iar după eşecul nemeritat de la Cluj, brăilenii s-au ambiţionat şi s-au impus cu 81-66. Primele două sferturi ale partidei au fost echilibrate, dovadă fiind scorul înregistrat pe tabelă la finalul lor, 37-37. După pauza mare baschetbaliştii de la Cuza Sport au dictat ritmul jocului şi s-au distanţat la 12 puncte, 56-44, după actul al treilea. Echipa brăileană a câştigat şi ultimul sfert al meciului cu 25-22 şi odată cu el şi acest joc. În urma acestui succes din deplasare Cuza Sport a făcut un pas important spre turneul final. La U16, echipa brăileană va juca în etapa următoare în Sala Polivalentă cu CSS Mediaş.

În meciul de la Oradea pentru Cuza Sport au marcat Andrei Grozea 39 puncte, Alexandru Marin 18, David Bejan 11, Mihnea Done 5, Alexandru Mitache 3, Bogdan Căpităneanu 3, Vlad Popescu 2. Pentru echipa brăileană au mai jucat Cristian Surdu şi Radu Perşoiu.

Sâmbăta trecută, juniorii U18 de la Cuza Sport au pierdut cu 105-45, partida susţinută în deplasare, la CSM Steaua Eximbank Bucureşti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii