Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cuza Sport a câştigat cu 97-85 derby-ul cu ABC Athletic Constanţa

• formaţia brăileană a bifat a noua victorie la turneul semifinal • meciul a fost spectaculos, cu răsturnări de situaţii iar soarta sa s-a decis în sfertul al treilea

 

Ultima evoluţie pe teren propriu la turneul semifinal a fost una încununată de succes pentru baschetbaliştii de la Cuza Sport. Derby-ul cu  ABC Athletic Constanţa a fost unul spectaculos şi cu numeroase răsturnări de scor. Constănţenii au câştigat trei reprize, brăilenii una singură, dar la scor, 32-15, şi acest al treilea sfert a decis practic soarta partidei. Iar jucătorii pregătiţi de Cătălin Ştefănescu şi Mircea Totolici s-au impus cu 97-85, pe sferturi, 16-17, 25-28, 32-15, 24-25.

ABC Athletic a controlat primul sfert al meciului şi a condus cu 17-9, însă în ultimele două minute brăilenii au reuşit să se apere mai bine şi să înscrie la acţiunile lor de atac, astfel că după primul act constănţenii aveau doar un singur punct avans, 17-16.

Sfertul secund a fost la fel de disputat, fiecare echipă a condus la un moment dat pe tabelă, însă niciuna dintre cele două combatante nu s-a desprins decisiv, astfel că la pauza mare ABC Athletic Constanţa avea doar patru puncte avans, 45-41.

Antrenorii formaţiei brăilene au avut multe reproşuri la adresa arbitrilor în acest act al partidei, iar în urma unor proteste vehemente Mircea Totolici a fost trimis în tribună.

Pauza a fost un sfetnic bun pentru echipa gazdă. Dornici să-şi încheie evoluţiile de pe teren propriu de la turneul semifinal cu o victorie brăilenii au evoluat fără greşeală în sfertul al treilea. Încurajaţi de spectatori, jucătorii de la Cuza Sport au reuşit să înscrie 15 puncte consecutiv şi de la 51-51 s-au desprins la 66-51. Formaţia gazdă a avut şi 16 puncte avans, 71-55, după coşul marcat de  Jackson, iar la finalul acestui penultim act conducea cu 73-60.

Cuza Sport a gestionat foarte bine situaţia din teren în cel de-al patrulea sfert, a avut în permanenţă avantaj pe tabela de marcaj şi în final a câştigat cu 97-85 şi şi-a asigurat accederea la turneul final de pe unul dintre primele două locuri.

Pentru Cuza Sport au marcat Andrei Damian 20 puncte, DeAllean Jackson 20, Joshua Keyes 16, Alin Andrieş 16, Adrian Movileanu 15, Florin Voiculeţ 4, Şerban Halici 4, Andrei Căpuşan 2.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii