Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cuza Sport a câştigat cu 103-92 partida cu CN Aurel Vlaicu Bucureşti

• cu 24 de puncte, americanul DeAllen Jackson a fost principlul marcator al gazdelor • după a doua zi de întreceri, Cuza Sport şi  Ştiinţa Bucureşti aveau câte două victorii şi erau deja promovate în Liga Naţională

 

Favoritele la promovarea în Liga Naţională, Cuza Sport Brăila şi Ştiinţa Bucureşti au obţinut luni după-amiază cea de a doua victorie la turneul final din Sala Polivalentă şi ambele aveau asigurate biletele pentru prima scenă a baschetului românesc, ordinea în care acestea vor promova urmând a fi stabilită în urma meciului direct.

În prima partidă a serii, Ştiinţa Bucureşti a trecut cu 72-63 de Athletic Constanţa.

De la ora 20.00 a început duelul dintre Cuza Sport şi CN Aurel Vlaicu Bucureşti, formaţie care la turneul final precedent i-a scos pe brăileni din cursa spre promovare. Formaţia brăileană a câştigat cu 103-92, pe sferturi 24-30, 31-13, 25-9, 23-30.

Cu toate că a venit la Brăila cu o echipă formată în majoritate din juniori,  CN Aurel Vlaicu Bucureşti a contribuit la un frumos spectacol baschetbalistic. Cel puţin în primul sfert, meciul al doilea al serii de luni a fost echilibrat şi spectaculos. Cuza Sport a controlat începutul primului sfert şi la jumătatea lui avea un avantaj de 5 puncte, 14-9, însă replica bucureştenilor a fost promptă. CN Aurel Vlaicu a reuşit să egaleze şi să preia conducerea: 21-15. Finalul primului sfert, unul cu răsturnări de scor, a fost câştigat cu 30-24 de bucureşteni.

Tot formaţia vizitatoare  marcat prima şi în sfertul al doilea, însă în această a doua parte a meciului jucătorii pregătiţi de Cătălin Ştefănescu şi Mircea Totolici au avut o evoluţie mult mai sigură în ambele faze şi au revenit la conducere, 36-35. La jumătatea celui de-aldoilea sfert, jucătorii brăileni au avut 8 puncte avans, 44-36, iar la pauza mare decalajul dintre formaţia gazdă şi cea bucureşteană a fost de 12 puncte, 55-43.

Engi şi Căpuşan au mărit avantajul gazdelor la 17 puncte, iar la jumătatea sfertului al treilea Cuza Sport conducea cu 70-50 şi fiecare reuşită a grupării brăilene a fost aplaudată de cei în jur de 1000 de spectatori prezenţi în Polivalentă. Încurajaţi frenetic de fanii lor, baschetbaliştii brăileni au câştigat sfertul al treilea cu 25-9, iar la general Cuza Sport conducea cu 80-62.

Bucureştenii nu a renunţat la luptă şi au reuşit să se apropie la doar 5 puncte în ultimul sfert al întâlnirii, însă de la 95-90, formaţia brăileană s-a distanţat rapid la 11 puncte şi în final s-a impus cu 103-92 şi astfel şi-a asigurat accederea în Liga Naţională.

Pentru Cuza Sport au marcat DeAllen Jackson 24 puncte, Alin Andrieş 19, Joshua Keyes 18, David Engi 17, Andrei Damian 12, Ioan Borşa 9, Andrei Căpuşan 4. Au mai jucat Radu Avramescu, Florin Voiculeţ şi Şerban Halici.

Pentru CN Aurel Vlaicu Bucureşti au înscris Vlad 24 puncte, Mack 23, Jackson 22, Şerbănescu 13, Mingote 4, Ciucă 4, Moş 2.
Categorie articol: 

Comentarii