Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cuza Sport a bifat un nou succes la U16

baschetbaliştii brăileni s-au impus cu 71-24 la CSU Ploieşti şi sunt în grafic •  Mihnea Done a fost cel mai bun marcator al oaspeţilor

 

Cuza Sport a câştigat la 29 de puncte diferenţă, 71-42, partida susţinută duminică la CSU Ploieşti, care a contat pentru etapa a 7-a a turneului semifinal al Campionatului Naţional de baschet U16, grupa valorică A. În ultima etapă a turului, ploieştenii au câştigat primul sfert, brăilenii şi l-au adjudecat pe cel de-al doilea, iar la general Cuza Sport conducea cu 27-25, la pauza mare. Baschetbaliştii pregătiţi de Mircea Totolici şi Sorin Diaconu au avut o prestaţie foarte bună în următoarele două sferturi, iar acest lucru s-a reflectat în scorul înregistrat pe tabela de marcaj la finalul partidei. Jucătorii echipei Cuza Sport s-au apărat foarte bine, au recuperat multe mingi sub propriul panou, iar tripleta  Mihnea Done, Alexandru Marin şi Andrei Grozea au marcat la fiecare atac. Astfel că formaţia brăileană a câştigat şi a mai făcut un pas important spre turneul final.

În etapa a 8-a, prima a returului, care este programată peste două săptămâni Cuza Sport va juca la Brăila cu Laguna Bucureşti. Dacă reuşesc să învingă baschetbaliştii brăileni îşi asigură matematic participarea la turneul final, categoria de vârstă U16. “Am intrat mai greu în joc, dar din sfertul al doilea am preluat iniţiativa şi ne-am îndreptat către un succes scontat. Suntem pe un drum bun şi mai avem nevoie de încă un succes pentru a ne îndeplini obiectivul, calificarea la turneul final”, a declarat antrenorul Mircea Totolici.

Pentru Cuza Sport, la Ploieşti au marcat Mihnea Done 26 puncte, Alexandru Marin 14,  Andrei Grozea 14,  Alex Mitache 5, David Bejan 4, Bogdan Căpităneanu 3, Samir Zamfir 3, Cristi Surdu 2.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii