Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cuza Sport are doi baschetbalişti convocaţi la loturile de juniori

• Andrei Iliescu, la U20, şi Mihnea Done, la U16, sunt în lotul României pentru Campionatele Europene • antrenorul echipei de seniori, Cătălin Ştefănescu, desemnat secund la naţionala U16 • Cuza Sport a participat în premieră cu două echipe de fete la naţionalele de baby baschet şi minibaschet

 

Doi baschetbalişti de la Cuza Sport, Andrei Iliescu şi Mihnea Done, au fost convocaţi la loturile naţionale care se pregătesc în vederea Campionatelor Europene rezervate categoriilor de vârstă U20 şi, rspectiv, U16. “Faptul că am avut echipă de seniori înscrisă în campionatul Ligii I ne-a permis să promovăm jucători din propria pepinieră la echipa de seniori, iar unul dintre aceştia, Andrei Iliescu, a fost remarcat de antrenorul echipei naţionale U20 şi se află deja în pregătiri cu naţionala României în vederea Campionatului European rezervat acestei categorii de vârstă, care va avea loc la Oradea. Mihnea Done a fost, de asemenea, cooptat în lotul României la U16, urmând ca şi el să participe la europenele din această vară. Tot la U16, ca antrenor secund, a fost nominalizat Cătălin Ştefănescu, antrenorul echipei de seniori de la Cuza Sport. Atât jucătorul cât şi antrenorul Ştefănescu se află deja într-un cantonament centralizat la Târgu Secuiesc. Toate aceste reuşite au fost posibile pentru că la Cuza Sport se munceşte foarte mult, iar baschetul este deja unul dintre sporturile de echipă cu trecere mare în rândul iubitorilor de sport din Brăila”, a declarat Mircea Totolici, managerul CS Cuza Sport.

În altă ordine de idei, în această vară, Cuza Sport a participat cu două echipe, una de băieţi şi una de fete, la Campionatul Naţional de baby baschet şi cu alte trei echipe, două de băieţi şi una de fete, la naţionalele de minibaschet. Echipele menţionate au fost însoţite de antrenorii Liliana şi Alexandru Ochiroşii şi de fizioterapeutul Ştefan Dragu. Evoluţiile micuţilor baschetbalişti brăileni au fost unele meritorii, ei au făcut o frumoasă propagandă baschetului brăilean.

“Un alt efect pozitiv al faptului că la Brăila există o echipă de seniori îl reprezintă numărul foarte mare de copii care vin la clubul nostru să se iniţieze în tainele baschetului. Iar dacă până acum veneau doar băieţi, acum am reuşit deja să participăm cu două echipe de fete în două competiţii la nivel naţional', a mai spus Mircea Totolici.
Categorie articol: 

Comentarii