Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cuza Sport a încheiat en fanfare sezonul regulat

după un meci spectaculos, baschetbaliştii brăileni au învins cu 59-54  ACS Agronomia 4 Sports Bucureşti •  Cuza Sport  s-a calificat de pe primul loc în grupă , la turneul semifinal  • galeria a condus echipa brăileană spre al 11-lea succes

 

Cuza Sport a încheiat cu un succes returul Ligii I la baschet masculin,  59-54, în partida cu  ACS Agronomia 4 Sports Bucureşti, însă succesul formaţiei brăilene s-a conturat abia în ultima jumătate al sfertului al patrulea, când pe lângă mobilizarea întregului lot de jucători rulat de antrenorii Cătălin Ştefănescu şi Mircea Totolici, un rol însemnat la obţinerea acestei victorii l-a avut galeria, aceasta fiind formată în majoritate din componenţii echipelor de juniori ai clubului de baschet brăilean. Multiplul campion naţional şi MACEC la dirt track, Alexandru Toma, a dat lovitura de începere a partidei, iar echipa gazdă a marcat un coş de 3 puncte prin Ţelinoiu. Bucureştenii au egalat imediat şi apoi s-au distanţat la 5-3. Jocul a continuat în aceeaşi notă de echilibru, iar la finalul primului sfert Cuza Sport avea trei puncte avans, 16-13. Sfertul al doilea a fost controlat de echipa bucureşteană care s-a distanţat la 22-16, în primele minute ale acestei părţi a meciului. Gazdele au avut destule probleme la finalizare dar s-au apropiat la doar un punct, 24-25 de adversarii lor, numai că Agronomia a jucat pragmatic şi, la pauza mare, conducea cu 31-26.

Sfertul al treilea a fost la fel de echilibrat dar şi spectaculos, ambele combatante au făcut risipă de energie, iar la finalul lui bucureştenii încă mai aveau patru puncte avans, 48-44. Formaţia brăileană s-a apărat foarte bine în ultimul act al meciului, la finalizare nu s-a mai ratat cu nonşalanţă astfel că la jumătatea sfertului al patrulea Cuza Sport avea un punct avans, 53-52, iar la atacul următor Ţelinoiu a marcat iar brăilenii conduceau cu 55-52 şi începea să se pregigureze cel de-al 12-lea succes. Susţinuţi frenetic din tribună atât de galerie cât şi de ceilalţi aproximativ 400 de spectatori, baschetbaliştii pregătiţi de Cătălin Ştefănescu şi Mircea Totolici au gestionat foarte bine finalul de meci şi au încheiat cu o victorie meritată sezonul regulat.

 

Pentru Cuza Sport au marcat Craig Nicholson 23 puncte, Andrei Căpuşan 20, Ciprian Ţelinoiu 7, Claudiu Lungu 4, Cristian Corneanu 3, Florin Voiculeţ 1, Şerban Halici 1. La gazde a mai evoluat şi Bogdan Sandu.
Categorie articol: 

Comentarii