Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cursurile gratuite de japoneză de la Biblioteca Judeţeană nu sunt tocmai gratuite

Acum câteva săptămâni, Biblioteca Judeţeană anunţa că va organiza în această vară cursuri gratuite de limba japoneză. Unul dintre brăilenii interesaţi de ofertă a avut însă surpriza ca înscrierea să-i fie condiţionată, spune el, de cumpărarea manualelor în valoare de 65 de lei. "Mă duc la bibliotecă, mă înscriu, ceea ce în viziunea dumnealor a însemnat «dactilografierea» numelui şi numărului de telefon pe o jumătate de coală A4, şi lansarea promisiunii de a fi contactat pentru alte detalii. (...) Acum câteva zile am fost «plăcut» surprins să aflu că trebuie să cumpăr 2 manuale de la domnii profesori universitari, în valoare de 65 de lei, şi că, de fapt, în asta consta «înscrierea» şi că, de fapt, cursurile gratuite nu sunt chiar atât de gratuite cum s-a menţionat la început", ne-a spus cititorul nostru.

După ce am luat legătura cu şeful serviciului de Relaţii Publice de la Bibliotecă, Claudiu Brăileanu, am aflat că lucrurile stau cum a spus cititorul nostru, cu o excepţie însă: înscrierea nu este condiţionată de cumpărarea manualelor. "Cursul este gratuit, dar trebuie să se plătească 65 de lei pentru manualele care au şi CD-uri pentru corectarea pronunţiei şi exerciţii. Nu ştiu cum s-ar putea învăţa o limbă străină fără manual. Părerea mea, ca filolog, e că nu poţi să înveţi fără să ai şi ceva să te ajute. Cine vrea să vină doar să audieze cursul, nu să înveţe, este liber să vină. Noi nu am primit astfel de solicitări, cel puţin până acum. Dar fără manual nu se vor putea face nici temele, practic nu se va putea învăţa prea mult. Noi la Bibliotecă nu avem cum să achiziţionăm atâtea manuale", a explicat Claudiu Brăileanu.

Până acum s-au înscris la acest curs 27 de persoane. Orele vor începe vineri, 22 iulie, la sediul central al Bibliotecii Judeţene.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii