Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cursurile din toate școlile brăilene, suspendate joi. Dragomir: «Vârful ninsorii viscolite va fi atins abia mâine dimineață, când copiii ar fi trebuit să meargă la școală»

* Ministerul Educației a decis suspendarea cursurilor și în alte 4 județe * primarul municipiului, Marian Dragomir, susține că această decizie se impunea, deoarece viscolul se va manifesta cel mai puternic între orele 4.00 și 8.00 dimienața, fix când copiii ar fi fost în drum spre școală, iar pericolul la care ar fi putut fi expuși era mare

 

Atenție elevi și părinți! În urma avertizărilor meteorologice de vreme rea, toate școlile din minicipiu și județ își vor suspenda, mâine, 6 februarie, cursurile. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brăila desfășurat în această după-amiază. Așadar, elevii și profesorii vor sta mâine acasă, urmând să se ia o decizie și pentru ziua de vineri, 7 februarie, în funcție de evoluția vremii. 
Brăila nu este singurul județ în care elevii nu vor merge mâine la școală, după cum a anunțat Ministerului Educației.
"În urma întrunirii Comitetului pentru Situații de Urgență, Inspectoratele Școlare din județele Brăila, Buzău, Călărași și Ialomița, au luat decizia ca mâine, 06 februarie 2020, cursurile vor fi suspendate din cauza condițiile meteo nefavorabile – intensificări puternice ale vântului, viscol, vizibilitate redusă semnificativ/COD ROȘU. În județul Tulcea cursurile vor fi suspendate la unitățile de învățământ din județ, cu excepția municipiului", au transmis reprezentanții ministerului.

Și primarul municipiului, Marian Dragomir, a avut o reacție pe această temă. Acesta ne-a declarat că a fost consultat de către prefectul județulu Brăila în legătură cu suspendarea cursurilor în școlile din municipiu. „Mi-am exprimat punctul de vedere, în sensul că sunt de acord cu suspendarea cursurilor în ziua de joi, 6 februarie, în toate unitățile de învățământ din municipiu, deoarece informațiile pe care le avem în acest moment arată că vârful ninsorii viscolite va fi spre dimineață, în intervalul orar 4.00-8.00, chiar în perioada în care copiii merg spre școală. Odată cu această măsură, evităm să-i expunem pe cei mici la pericole, cum ar fi căderea vreunei crengi sau copac din cauza vântului puternic, ruperea firelor de electricitate sau orice alte pericole care vin la pachet cu această vreme severă”, este de părere edilul.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii